Başkan Oktay Somali Tanıtım Filmi'nin Basın Toplantısına Katıldı - Son Dakika
Güncel

Başkan Oktay Somali Tanıtım Filmi'nin Basın Toplantısına Katıldı

Başkan Oktay Somali Tanıtım Filmi\'nin Basın Toplantısına Katıldı

Ülkemizce Somali'ye gönderilen insani yardımlar konulu Somali Tanıtım Filmi toplantısı Başbakan Yardımcısı Bekir BOZDAĞ, AFAD Başkanı Dr. Fuat OKTAY, Kamu Diplomasisi Koordinatörü Cemalettin HAŞİMİ ve TİKA Başkanı Dr. Serdar ÇAM'ın katılımıyla Rixos Grand Ankara Otel'de gerçekleştirildi.

22.08.2013 17:30

19 Ağustos 2013 Pazartesi günü gerçekleşen toplantıda Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ Türkiye'nin Somali'deki çalışmaları hakkında bilgi verdi. Somali halkı tarafından Başbakanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN'ın Somali'yi ziyaret tarihi olan 19 Ağustos 2011'in bir milat olarak görüldüğünü belirten Başbakan Yardımcısı Sayın Bekir BOZDAĞ "Kimse Somali'ye gidemezken Sayın Başbakanımız Somali'ye gitti. Bu dünyanın dikkatinin Somali'ye çekilmesini ve Somali halkının yüzünün gülmesini sağladı" dedi.

Türkiye'nin hesabi ve siyasi nedenlerle değil, insani ve vicdani nedenlerle Somali'ye yardım ettiğini belirten Sayın Bekir BOZDAĞ, Somali'ye yönelik yardım seferberliğinin hemen hemen tamamının Türk milleti tarafından finanse edildiğine vurgu yaptı ve "Milletimiz gönül hazinesinden çıkardıklarıyla Somalili kardeşlerine yardım etmiştir" dedi.

AFAD' ın çalışmalarına da değinen Sayın Bekir BOZDAĞ, Türkiye'deki yardımların koordinesinde AFAD'ın çok başarılı işlere imza attığını kaydetti.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Oktay Somali Tanıtım Filmi'nin Basın Toplantısına Katıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement