Başkan Selmanoğlu Seralarımız Bölgenin Lokomotifi - Son Dakika
Güncel

Başkan Selmanoğlu Seralarımız Bölgenin Lokomotifi

Başkan Selmanoğlu Seralarımız Bölgenin Lokomotifi

Şehrin Çağdaş, Modern Ve Yeşil Bir Görünüme Kavuşması İçin Seferber Olan Elazığ Belediyesi Hemşerilerimizin Huzurlu Bir Yaşam Sürmesi İçin Çalışmalarını Sürdürüyor.

21.12.2010 00:46  Güncelleme: 00:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şehrin çağdaş, modern ve yeşil bir görünüme kavuşması için seferber olan elazığ belediyesi hemşerilerimizin huzurlu bir yaşam sürmesi için çalışmalarını sürdürüyor.

Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, şehrin ağaç ve bitkilerinin yetiştirildiği, teknik anlamda bölgenin en büyük serası konumunda olan Belediye seralarını inceleyerek Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat'tan bilgiler aldı.

Çalışma gezisinde Fen İşleri Müdürü Osman Cahit İlhan, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürü Mehmet Karaaslan, İşletme İştirakler Müdürü Harun Tuzsuzoğlu, Veteriner İşleri Müdürü Arif Sayın ile Çevre Koruma Kontrol Müdürü Mustafa Tepe'de hazır bulundu.

Belediye seralarının bölgenin lokomotifi konumuna geldiğini ifade eden Elazığ Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, kısa bir süre sonra her türden bitkinin seralarda üretimine başlanacağını ifade etti.

Elazığ Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürü Harun Reşit Polat, tam donanımlı seralarda farklı türden bitkilerin yetiştirildiğini ve az maliyetle verimin üst seviyede olduğunu ifade ederek açıklamasında şunları söyledi:

"Toplamda 71 dönümlük arazi üzerine kurulan tesislerimizde 8 adet seramızla şehrimize hizmet vermekteyiz. 2010 yılı içinde yapımı tamamlanan parkların yeşillendirme çalışmalarını kış aylarında gerçekleştiriyoruz. Parklarımızın daha güzel görünüme kavuşması için ekiplerimiz gece gündüz demeden çalışmaktadır.

Başkanımız Süleyman Selmanoğlu'na bizlere verdiği her türlü destekten dolayı teşekkür ediyor, yeşiller içinde Elazığ'ın çehresini bundan sonra da farklı bir görünüme büründürmek için canla başla çalışacağımızı belirtiyorum.

Elazığ Belediyesi'nin hizmette çok mesafe aldığını ve seralarda bugün 800 bin ithal tohum, 200 bini yerli tohum olmak üzere 1 milyona yakın çiçek yetiştirildiğini ifade eden Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu ise açıklamasında şunları söyledi:

"Toplam 30.000 m² alana sahip olan yeni üretim vadimizde 8 adet sera bulunmaktadır. Seralarımızdan biri tam otomatik polikarbon seradır. Seralarda mevsimlik çiçek, bitki ve ağaç yetiştirilmektedir. Bu seralarımızda yetiştirilen süs bitkisi ve mevsimlik çiçekler şehrimizin dört bir köşesini süslemektedir.

Park ve Bahçeler Müdürümüz Harun Reşit Polat'a ve ekibine azimli çalışmalarından ötürü teşekkür ediyorum. Müdürümüzün belediyemizle ilgili çok güzel çalışmaları var. Daha önceden Fen İşleri Müdürlüğündeyken de şehrimiz açısında oldukça önemli projelere imza atmıştı. Şimdi görev değişikliği yaparak kendisini Park ve Bahçeler Müdürlüğüne atadık. Göreve geldiği günden itibaren büyük hamle yaparak şehrimizi adeta yeşile büründürdü.

Yeşilin huzur ve rahatlık olduğu kanaatindeyiz. Müdürümüz buna riayet ederek şehrin her tarafına ağaç ve bitki dikimi gerçekleştiriyor.

Çınarlar başta olmak üzere Top Akasya, Top Katalpa, Ligistrum, Süs Eriği, Süs Elması, Altuni Piramit Mazı ve Top Mazı şehrin muhtelif yerlerine dikimi gerçekleşiyor. Malatya Caddesinde dikimi yapılan Meilland gülleri bu yıl 33 bin adet dikildi. Mevcut seraların yanına iki sera daha ilave edeceğiz. İlimizi adeta güller diyarına çevireceğiz.

Belediye Seraları Doğu'ya Hitap Ediyor

Bugün belediye seraları doğuya hitap etmektedir. Bundan sonra seralarımızda her türden bitki üretimi gerekleşecek. Bu konuda ekibimizi kutluyorum. 2004 yılında göreve geldiğimiz zaman bizler yeşile büyük önem verdik. Çiçek dalında güzeldir diyerek hemşerilerimizin yeşile sahip çıkmasını temenni ettik. Sağ olsun onlar da yeşilin her türlüsünü muhafaza ettiler. Bizler bu güzelliği her daim sergileyeceğiz. Hemşerilerimize de belirli aralıklarla bitkilerimizden veriyoruz. Tüm güzelliklerin değerli hemşerilerimiz için olmasını temenni ediyor, ekibimizi yürekten kutluyorum.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Başkan Selmanoğlu Seralarımız Bölgenin Lokomotifi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement