Başkan Tütüncü, Gazipaşa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Başkan Tütüncü, Gazipaşa'da Öğrencilerle Buluştu

Başkan Tütüncü, Gazipaşa\'da Öğrencilerle Buluştu

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 2. Kariyer ve Eğitim Günleri'ne konuşmacı olarak katıldı.

11.05.2017 15:55

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Gazipaşa ilçesinde düzenlenen 2. Kariyer ve Eğitim Günleri'ne konuşmacı olarak katıldı.

Gazipaşa Milli Eğitim Müdürlüğü, İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şubesi ve Şehit Demet Sezen Anadolu İmam Hatip Lisesi tarafından düzenlenen söyleşide Başkan Tütüncü, eğitim ve hayat tecrübelerini paylaşarak, öğrencilerin sorularını cevaplandırdı.

Söyleşiye, Gazipaşa Belediye Başkan Vekili Tevfik Karav, AK Parti İlçe Başkanı Yakup Pişkin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Aktaş, İlçe Müftüsü Fethi Yalçınkaya, İlim Yayma Cemiyeti Antalya Şubesi Başkanı Yunus Yüksel, belediye meclis üyeleri ile çok sayıda öğrenci katıldı

Konuşmasında, Türkiye'de iki kurumun, Türk gençliği ve ülkenin aydınlık geleceği için önemli olduğuna işaret eden Tütüncü, "Bunlardan birincisi imam hatip okulları, ikincisi de İlim Yayma Cemiyetidir. Bu iki kurum, her türlü grup taassubundan uzak, inançlı ve imanlı gençlik yetiştirmede önemli gayretler içerisindeler." dedi.

15 Temmuz darbe girişimini gerçekleştiren Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) gibi yapıların oluşmaması için imam hatip okullarının güçlenmesi gerektiğinin altını çizen Tütüncü, şunları söyledi:

"İmam hatip okulu öğrencileri, fikri hür, irfanı hür ve vicdanı hür müminler ve mümineler oluyorlar. Akıllarını herhangi bir yere kiraya vermeden doğrudan doğruya Allah'ın kitabından, doğrudan doğruya Peygamber Efendimizin sünnetinden ve mezhep imamlarımızın görüşlerinden beslenerek kendilerine bir yol haritası çizebiliyorlar. 15 Temmuz darbe girişiminde, insanların din adına çok rahat kandırılabildikleri bir ortamı yaşadık. Allah, kitap, peygamber diyen kimi insanların aslında farklı emel ve niyetlerle tertemiz insanları lekelemeye çalıştıkları, kendi düşünceleri istikametinde kullanmaya gayret ettikleri bir ortamı gördük. Böylesi bir ortamın Türkiye'de bir daha oluşmaması için yapılması gereken en doğru adımlardan biri de imam hatip okullarını güçlendirmek ve imam hatibin çatısı altında insanların inançları istikametinde kendilerine bir yaşam tarzı kurmalarını, bir gelecek oluşturmalarını sağlamaktır. O yüzden imam hatip öğrencilerine önem veriyorum. Her imam hatip öğrencisini gördüğümde ülkem adına seviniyorum."

Antalya İmam Hatip Lisesinden mezun olduğunu anımsatan Tütüncü, "Bir imam hatipli olarak yüksek bir puanla Türkiye'nin en iyi okullarından olan İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesini kazandım. Siz de inanırsanız ve çok çalışırsanız üniversitede arzu ettiğiniz fakülteyi çok rahat kazanırsınız." diye konuştu.

"Mesaimin yarısı okullarda geçiyor"

Tütüncü, daha sonra Cumhuriyet Ortaokulu Konferans Salonu'nda 7. sınıf öğrencileriyle bir araya geldi. Mesaisinin yarısını okullarda geçirdiğini anlatan Tütüncü, "Gençlerle çocuklarla birlikte olmanın bir belediye başkanı için önemli olduğunu düşünenlerdenim. Hatta bir belediye başkanının en önemli işi, gençlere ufuk açıcı işler yapmak ve onlarla beraber olmaktır." dedi.

Gazipaşalı çocuklara hayal kurmaktan korkmamalarını öneren Tütüncü, hayallerin de ancak çok çalışmayla gerçekleşeceğinin altını çizdi.

Öncelikli hedefinin insanların gönlünde iyi bir yer edinebilmek olduğunu dile getiren Tütüncü, "Aradan yıllar geçtikçe ve bu görevi bıraktıktan sonra isimlerimiz anıldığında 'İyi insandı' demeleri, en büyük hedefim." diye konuştu.

Söyleşilerinin ardından öğretmenlerle de bir araya gelerek isteklerini dinleyen Tütüncü, Gazipaşa Halk Eğitim Merkezini de ziyaret etti ve Müdür Ali Doğan'dan kurumun çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkan Tütüncü, Gazipaşa'da Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement