Başkonsolus Gürel'den Eyalet Meclis Başkanına Ziyaret - Son Dakika
Son Dakika Logo

Başkonsolus Gürel'den Eyalet Meclis Başkanına Ziyaret

21.10.2015 18:38

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Meclisi Başkanı ve KRV-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Carina Gödecke'i makamında ziyaret etti.

Türkiye'nin Düsseldorf Başkonsolosu Şule Gürel, Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Meclisi Başkanı ve KRV-Türkiye Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı Carina Gödecke'i makamında ziyaret etti.

Gürel ve Gödecke, görüşmede ilgili makamlardan KRV ve Türkiye arasında, daha fazla kardeş şehir yapılması talebinde bulunmayı karara bağladı.

Türk ve Alman toplumu arasındaki önyargıların ve yanlış anlaşılmaların karşılıklı tanışmanın artırılmasıyla mümkün olacağının konuşulduğu görüşmede, bunun iki ülke arasında kardeş şehirlerin artırılmasıyla mümkün olacağı dile getirildi. Gürel ve Gödecke, KRV ve Türkiye arasındaki kardeş şehirlerin artırılması için önümüzdeki yılın ilk yarısında birlikte girişimde bulunma kararı aldı.

KRV Eyalet Meclisi bu yılın mart ayında resepsiyon vererek, kardeş şehirlerin artırılmasına ilişkin girişim başlatmıştı. Türkiye ve KRV arasında 20 adet kardeş şehir bulunuyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Başkonsolus Gürel'den Eyalet Meclis Başkanına Ziyaret - Son Dakika


Advertisement