Bataklığa Düşen Kız Çocuğu Öldü, Yakınları Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika
Güncel

Bataklığa Düşen Kız Çocuğu Öldü, Yakınları Yolu Trafiğe Kapattı

Bataklığa Düşen Kız Çocuğu Öldü, Yakınları Yolu Trafiğe Kapattı

Şanlıurfa'da oyun oynadığı sırada dengesini kaybederek bataklığa düşen 12 yaşındaki Ayşe Akan, boğularak öldü.

05.02.2013 17:48

Şanlıurfa'da oyun oynadığı sırada dengesini kaybederek bataklığa düşen 12 yaşındaki Ayşe Akan, boğularak öldü. Küçük kızın cesedi dalgıçlar tarafından bataklıktan çıkarıldı. Belediye yetkililerinin uyarılara rağmen bölgede önlem almadığı için küçük kızın bataklığa düştüğünü iddia eden yakınları ise yolu ulaşıma kapattı. Yolu ulaşıma açmayan kalabalık ile polis arasında da kısa süreli arbede çıktı.

Olay, akşam saatlerinde Yenice Mahallesi'nde meydana geldi. Halil ve Terfe Akan çiftinin kızı Ayşe, evlerinin yakınında oyun oynarken, dengesini yitirerek yol kenarında yağmur sularının dolması, atılan çöp ve dökülen molozlar nedeniyle bataklığa dönüşen alana düştü. Kızının bataklığa düştüğünü gören anne Terfe Akan, durumu yakınları ile polis ve sağlık ekiplerine bildirdi. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, çevrede güvenlik önlemi aldı ve sualtı polislerinden yardım istedi. Küçük kızın düştüğü bölgede arama yapan su altı polisi, yaklaşık yarım saatlik çalışmanın ardından Ayşe Akan'ın cansız bedenine ulaştı.

YAKINLARI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ

Küçük Ayşe'nin cesedinin düştüğü bataklık çukurundan çıkarıldığı sırada yakınları sinir krizi geçirdi. Kürtçe ağıtlar yakan Akan ailesinin fertlerini, polis ve sağlık görevlileri sakinleştirmeye çalıştı. Küçük kızın cesedi, bölgede yapılan inceleme sonrası otopsi için Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna götürüldü. Düştüğü bataklıkta hayatını kaybeden küçük kızın babası Halil Akan, defalarca belediyeye bataklığın tehlike oluşturulduğunu ve önlem alınması için başvurduklarını ama kimsenin ilgilenmediği iddia etti.

YOLU TRAFİĞE KAPATTILAR

Olayın meydana geldiği bölgede; Akan ailesinin yakınları ile çevre güvenliğini alan polisler ile küçük kızın cesedinin bulunması ardından gerginlik görüldü. Kalabalık, tepki amacıyla Şanlıurfa- Akçakale çevre yolunu taşlarla oluşturdukları barikat ile ulaşıma kapattı. Yolun ulaşıma açılması için yapılan uyarılara olumsuz yanıt veren mahalleli ile polis arasında kısa süreli arbede çağrıldı. Gerginlik üzerine zırhlı araçlar ile bölgeye gönderilen takviye kuvvetler önlem aldı. Uyarılara rağmen bölgede önlem alınmadığını iddia eden ve belediye yetkililerinin gelmesini isteyen kalabalık, 1 saat süren yol kapatma girişimlerini polisin ısrarlı çağrısı üzerine sonlandırarak dağıldı.

ÖP,ÖŞ(HK/İD) - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bataklığa Düşen Kız Çocuğu Öldü, Yakınları Yolu Trafiğe Kapattı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement