"Batı, Demokrasiden Değil, Diktatörden Yana" - Son Dakika
Güncel

"Batı, Demokrasiden Değil, Diktatörden Yana"

"Batı, Demokrasiden Değil, Diktatörden Yana"

İTİCÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Özipek: "Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylarda batının net bir tercihi yok. Bazen diktatörden yana tavır sergiliyorlar. Mısır'da da şu an için diktatörden yanalar maalesef. Darbeci diktatörü destekliyor batı, bu çok belli" "Bu, çok utanç verici bir durum. Bunun ana nedeni de diktatörler eliyle ülkeleri yönetmektir. Bu, batı devletleri için çok kolay oluyor. Parlamentoyla baş etmektense rahatlıkla kendilerine muhtaç bir askeri lideri istiyorlar"

22.08.2013 11:25

MEHMET ÖZCAN - İstanbul Ticaret Üniversitesi (İTİCÜ) Ticari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bekir Berat Özipek, batı devletlerinin Mısır ve Suriye'de demokrasi yerine diktatör rejiminden yana tavır sergilediğini belirterek, "Bunun ana nedeni de diktatörler eliyle ülkeleri yönetmektir. Bu batı devletleri için çok kolay oluyor. Parlamentoyla baş etmektense rahatlıkla kendilerine muhtaç bir askeri lideri istiyorlar" dedi.

Özipek, AA muhabirine, batı ülkelerinin Ortadoğu'daki ülkeleri daha rahat yönetebilmek adına diktatörlerden yana tavır sergilediğini söyledi.

Batı ülkelerinin Mısır ve Suriye'de ilkeli bir tutum ortaya koymadığını ifade eden Özipek, demokratik talepleri bulunan halk yerine, onları öldüren diktatörlerin desteklendiğini savundu.

"Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylarda batının net bir tercihi yok"

Özipek, özellikle ABD'nin Mısır'da ileride özür dileyeceği bir faaliyette bulunduğunu ileri sürerek, "Bazen ekonomik çıkarlar, bazen de siyasi beklentiler ahlaki olanın önüne geçiyor. Şu anda da Mısır'da yaşanan konu bu ve batı ülkeleri çok kötü bir demokrasi sınavı verdi" şeklinde konuştu.

"Mısır ve Suriye'de yaşanan olaylarda batının net bir tercihi yok" diyen Özipek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bazen diktatörden yana tavır sergiliyorlar. Mısır'da da şu an için diktatörden yanalar maalesef. Darbeci diktatörü destekliyor batı, bu çok belli. AB sözcüsü de geçenlerde bir çağrı yaptı,  bu da aynı paraleldir. Kurtla kuzuyu aynı tutyorsanız, kurttan yana olduğunuzu gösterir bu.

Katille maktulü aynı kefeye koyuyor batılı devletler. Bu süreçte Türkiye dışında uluslararası bir görmezden gelme söz konusu. Bu, çok utanç verici bir durum. Bunun ana nedeni de diktatörler eliyle ülkeleri yönetmektir. Bu, batı devletleri için çok kolay oluyor. Parlamentoyla baş etmektense rahatlıkla kendilerine muhtaç bir askeri lideri istiyorlar. Bu da işlerini kolaylaştırıyor. Batı devletleri de son kullanma tarihine kadar bu diktatörleri kullanıyor." - Sakarya

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Batı, Demokrasiden Değil, Diktatörden Yana' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement