Batı Şeria'da İsrailli 2 Yerleşimcinin Öldürülmesi - Son Dakika
Güncel

Batı Şeria'da İsrailli 2 Yerleşimcinin Öldürülmesi

İsrail ordusunun, Batı Şeria'daki güçlerini 4 yeni tugayla güçlendirme kararı aldığı bildirildi.

02.10.2015 04:55

İsrail ordusunun, Batı Şeria'daki güçlerini 4 yeni tugayla güçlendirme kararı aldığı bildirildi.

İsrail basınında yer alan haberlere göre, İsrail ordusu, dün 2 Yahudi yerleşimcinin öldürülmesi nedeniyle Batı Şeria'daki güçlerini artırmayı kararlaştırdı.

Batı Şeria'daki güçlerin 4 yeni tugayla güçlendirilmesi kararının İsrail ordusunca dün akşamki güvenlik durumunu değerlendirme toplantısında alındığı belirtildi.

Bu arada, Batı Şeria'daki Halk Savunma Komiteleri, hoparlör ve sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla Filistinlilerden Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı seferber olmaları ve köyleri korumalarını istedi.

Komiteler, tüm Filistinlileri evlerin damlarına taş stoklamaları ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarına karşı hazırlıklı olmaları konusunda uyardı.

Fetih Hareketi liderlerinden Sultan Ebu el-Anin de yaptığı açıklamada, Filistinlilerden Yahudi yerleşimcilerin Filistinlilerin beldelerine yönelik saldırılarına karşı koymalarını talep etti.

Öte yandan, görgü tanıkları, AA muhabirine yaptıkları açıklamada, onlarca Yahudi yerleşimcinin Batı Şeria'nın güneyindeki El Halil kenti ile kuzeydeki Borin beldesinde Filistinlilerin evlerine saldırdıklarını bildirdi.

Batı Şeria'nın kuzeyindeki Kefr ed-Diyk beldesinden bir görgü tanığı ise onlarca Yahudi yerleşimcinin belde yakınında toplanarak Filistinlilerin evlerine taş attıklarını söyledi.

İsrail ordusundan dün yapılan açıklamada, Yahudi yerleşim yerleri Elon Moreh ve İtamar arasında seyahat eden bir araca ateş açılması sonucu İsrail vatandaşı 2 sivilin hayatını kaybettiği bildirilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Batı Şeria'da İsrailli 2 Yerleşimcinin Öldürülmesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    SonDakika.com'da yer alan yorumlar, kullanıcıların kişisel görüşlerini yansıtır ve sondakika.com'un editöryal politikası ile örtüşmeyebilir. Yorumların hukuki sorumluluğu tamamen yazarlarına aittir.

Advertisement