Batman Bakan Şimşek, Restore Edilen Tarihi Türbenin Açılışını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Batman Bakan Şimşek, Restore Edilen Tarihi Türbenin Açılışını Yaptı

Batman Bakan Şimşek, Restore Edilen Tarihi Türbenin Açılışını Yaptı

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde 12'nci yüzyılda Artuklular döneminde yapılan İmam Abdullah Türbesi'ni restorasyonun ardından törenle inanç turizmine açtı.272 bin liraya mal olan onarım ve 5.5 ay süren bir çalışma...

12.02.2013 22:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman'ın Hasankeyf İlçesi'nde 12'nci yüzyılda Artuklular döneminde yapılan İmam Abdullah Türbesi'ni restorasyonun ardından törenle inanç turizmine açtı. 272 bin liraya mal olan onarım ve 5.5 ay süren bir çalışma sonrası tadilatı tamamlanan türbe Ilısu Baraj Gölü altında kalacak. Ancak sular yükselmeden içindeki malzemeler Hasankeyf'in yeni yerleşim alanına taşınacak.

Antik Hasankeyf İlçesi'nde onarım çalışmaları tamamlanan tarihi Abdullah Türbesi, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in katıldığı bir törenle, inanç turizmine açıldı. Bakan Şimşek ile birlikte, Batman Valisi Yılmaz Arslan, Hasankeyf Kaymakamı Ceyhun Dilşad Taşkın, Batman Üniversitesi Rektörü ve Hasankeyf kazılarından sorumlu Prof. Dr. Abdusselam Uluçam ve çok sayıda vatandaş da törende hazır bulundu.

Tören alanında konuşan Hasankeyf kazılarından sorumlu ve Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdusselam Uluçam, türbenini 12'nci yüzyılda Artuklular tarafından yaptırıldığını belirterek, "Onarım çalışmaları 5.5 ay sürdü ve 272 bin liraya maloldu. Bu bölge Ilısu baraj gölü altında kalırsa, diğer 4 türbeyle birlikte buradaki sanduka ve mezarlar, yeni yerleşim birimine taşınacak. Eğer bu iş başkaları tarafından yapılsaydı, 1 milyon 450 bin TL'ye mal olacaktı. Üniversitemizin üstlendiği bu işi iki ay önce tamamlayıp ziyaretçilere açtık" dedi.

Daha sonra konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Emeği geçenleri kutluyorum. Güzel bir restorasyon çalışması olmuş. Burası inanç turizmine hazır durumda. Hasankeyf'teki eserleri koruyoruz" diye konuştu.

Beraberindekilerle birlikte türbe avlusunda dua edip fatiha okuyan Bakan Şimşek, daha sonra İmam Abdullah türbesini ziyaret ederek görevlilerden bilgi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman Bakan Şimşek, Restore Edilen Tarihi Türbenin Açılışını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement