Batman - Pkk'lıların Kemikleri Gercüş Mezarlığı'na Gömüldü - Son Dakika
Güncel

Batman - Pkk'lıların Kemikleri Gercüş Mezarlığı'na Gömüldü

Batman - Pkk\'lıların Kemikleri Gercüş Mezarlığı\'na Gömüldü

Batman'ın Gercüş İlçesi'ne Bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası'nda Dün Yapılan Kazıda Çıkarılan teröriste Ait Kemikler, Dna Testi İçin Nümune Alındıktan Sonra Gercüş Belediyesi Ekipleri Tarafından İlçe Mezarlığına Tekrar Gömüldü. Gömülme İşleminden Sonra Mezarlıkta Toplu Olarak Cenaze Namazı Kılındı.

10.06.2010 21:47  Güncelleme: 01:53

BATMAN'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası'nda dün yapılan kazıda çıkarılan 11 teröriste ait kemikler, DNA testi için nümune alındıktan sonra Gercüş Belediyesi ekipleri tarafından ilçe mezarlığına tekrar gömüldü. Gömülme işleminden sonra mezarlıkta toplu olarak cenaze namazı kılındı.

Hafife Oğuz ve Nüfeyza Yeşil'in başvurusu üzerine Diyarbakır Başvsacılığı'nın talimatıyla dün Batman'ın Gercüş İlçesi'ne bağlı Yayladüzü Köyü Behave Mezrası yakınlarındaki dere yatağında dün Gercüş Cumhuriyet Savcısı Tarık Demir gözetiminde yapılan kazılarda 11 PKK'lıya ait kafatasları ve çok sayıda kemik bulundu. Dün çıkarılan kemikler, Cumhuriyet Savcılığı'nın DNA testi için numuneler alındıktan sonra Gercüş Belediyesi'ne teslim edildi.

Cumhuriyet Savcılığı'nın belediyeye gönderdiği, "Ölüm nedenleri belli değil ve kimlere ait olduğu belirsiz" yazılı resmi evrakla teslim edilen kemikler, Gercüş Mezarlığı'nda İHD Batman Şube Başkanı Osman Künteş, BDP'li Gercüş Belediye Başkanı Esat Üner, BDP Gercüş İlçe Başkanı Şükrü Aslan ve BDP Batman Merkez İlçe Başkanı Şerif Çakar'ın da hazır bulunduğu sırada gömüldü. Gercüş Belediye Başkanı Üner, Cumhuriyet Savcılığı'ndan gönderilen 11 insan kafatası ve çok sayıda insan kemiğini teslim aldıklarını belirterek, bunları İslami esaslara göre gömdüklerini söyledi. Üner, "Yaşanan facianın tanığı olduk" dedi.

Kemiklerin gömülmesinde gözlemci olarak katılan Batman İHD Şube Başkanı Osman Künteş, yakınlarını o bölgede kaybolduğuna dair şüphesi olan kişilerin derneklerine başvurabileceklerini belirtti. Künteş, "Kemiklerin DNA testi alınması için numuneler Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Şu anda Hafife Oğuz ve Nüfeyza Yeşil'in başvurusu var. Adli süreç işliyor. Birçok örgüt üyesinin kafası kesilerek üst üste gömüldüğü bilgilerini aldık" dedi.

Kemiklerin gömülmesinden sonra mezarlıkta cenaze namazı kılındı. PKK'lıların yakını olduklarını belirten Hafife Oğuz ve Nüfeyza Yeşil, kemiklerin gömülmesi sırasında ağlayarak gözyaşı döktü.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Batman - Pkk'lıların Kemikleri Gercüş Mezarlığı'na Gömüldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement