Batmanlı Fırıncılardan İlginç Serinleme Yöntemi - Son Dakika
Güncel

Batmanlı Fırıncılardan İlginç Serinleme Yöntemi

Batmanlı Fırıncılardan İlginç Serinleme Yöntemi

Batman’da hava sıcaklığı yüzünden çalışamaz duruma gelen fırıncılar, serinlemek için çareyi buzdolaplarına girmekle buldu.

04.08.2015 15:10
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Batman'da hava sıcaklığı yüzünden çalışamaz duruma gelen fırıncılar, serinlemek için çareyi buzdolaplarına girmekle buldu.

Meteorolojinin hava sıcaklığını 43 derece olarak belirlediği ancak hissedilen hava sıcaklığının 50 derecenin üzerine çıktığı Batman'da sıcaktan bunalan fırıncılar farklı arayışlar içerisine girdi. Fırınlarda çalışan vatandaşlar bir süre ekmek pişirdikten sonra sırayla buzdolaplarına giriyor. Bu yöntemle serinlemeye çalışan fırıncılar, yaklaşık 5 dakika dolabın içerisinde kaldıktan sonra, tekrar tezgahlarının başına geçiyor.

"BUNALIMA GİRMEMEK İÇİN BUNU YAPIYORUZ"

Kentte ekmek fırını işleten Mahir Yıldız (37), hava sıcaklığına fırın sıcaklığının da eklenmesi ile birlikte yaklaşık 70 derecede çalıştıklarını belirterek, "Yapabileceğimiz başka bir şey yok, yarım saat 45 dakikada arkadaşlarla yer değiştirerek, bazen de 5 dakikalığına buzdolabına girerek serinlemeye çalışıyoruz. Bunalıma girmemek için bunu yapmak zorunda kalıyoruz" dedi.

"YARIM SAATTE BİR DOLABA GİRİYORUZ"

Fırında kürekçi olarak çalışan Deniz Yıldız (28) ise, ekmek mücadelesi verdiklerini ve mesleklerinin yaz aylarında zorlaştığını belirterek, "Batman'da hava sıcaklığı 45-50 derece civarında. Ekstradan da 30 derece fırının sıcaklığı da eklenince sıcaklık 70-75 dereceye kadar çıkıyor. Serinlemek için her yarım saatte bir 10 dakikalığına buzdolabına giriyoruz" diye konuştu. - BATMAN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Batmanlı Fırıncılardan İlginç Serinleme Yöntemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement