Bayhan'la Kahve Arası - Son Dakika
Güncel

Bayhan'la Kahve Arası

Bayhan\'la Kahve Arası

Bayhan: Geçmişi iyi analiz ettiğimizde, geleceğe daha emin adımlar atabilmemiz mümkün hale gelir.

09.12.2011 15:33

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Gazeteci Yazar Nevzat Bayhan, İstanbul Ticaret Üniversitesi Üretim Araştırmaları Kulübü'nün, kişisel hayallerin birleşerek büyük hayalleri kurmak yolunda oluşturdukları "Kahve Arası" buluşmalarının konuğuydu.

Hayatımızda tecrübenin önemine vurgu yapan Bayhan, tecrübe olarak gördüğümüz olgunun geçmişi iyi analiz etmek olduğunu, geçmişi iyi analiz ettiğimizde, geleceğe daha emin adımlar atabilmemizin mümkün hale geleceğini söyledi.

Bu hayaller dâhilinde daha önce "Kahve Arası"a; Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Nadir GÜLLÜ, İTO Meclis Üyesi, Giyimkent Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Abdullah ÇINAR, Banvit Kurucu Başkanı Sayın Vural GÖRENER, E.S.E.K Tiyatrosu Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Uğur ULUDAĞ, Hyundai Genel Müdür Yardımcısı Sayın Fırat Özcan ŞAHİN, Kale Kilit Üretim Grup Başkanı Sayın Nadir ERZE, UPS 21 Ülkeden Sorumlu Genel Müdürü Sayın Haluk ÜNDEĞER, Foreign Trade Line Genel Müdürü Sayın Nihat Altunbaş, Uyan Türkiye sunucusu Mesut YAR, Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Haluk OKUTUR konuk oldular.

Seminerden öte rahat bir sohbet tadında ve ortamında, kahveler yudumlanırken gerçekleşen söyleşi öğrencilerden büyük ilgi ile gördü.

Bayhan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş.'nin İstanbul için ne denli önemli olduğuna dikkat çekti ve İstanbul'a kazandırılan önemli çalışmalarda Kültür A.Ş. imzasının bulunduğunu kaydetti.

İstanbul ve İstanbullu için böylesine önemli olan bir kurumun son 6 yılına dâhil olmanın büyük bir onur olduğunu belirten Bayhan, kendi döneminde; İstanbul'umuzun kültür ve sanatına hizmet aşkıyla çalıştıklarını, Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın himayelerinde ve hamiliğinde, Kültür A.Ş. olarak İstanbul'un kültür ve sanat bayrağını ulusal ve uluslar arası arenada en tepe noktaya çekmek için gayret gösterdiklerini, İstanbulluların ve kültür sanat camiasının bu çalışmaları takdirle ve övgü ile karşıladığını bunun ise en büyük sevinç kaynağımız olduğunu ifade etti.

İstanbul'da ilkleri gerçekleştirmenin gururunu yaşadığını söyleyen Bayhan, 2005 yılında 25 milyon cirosu olan Kültür A.Ş.'nin 2010 yılına gelindiğinde 130 milyon ciroya ulaşan dev bir şirket olduğunu, Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın dünya liderliği vizyonuyla, Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın himmetiyle ve personelimizin gayretli çalışmaları ile hedeflerini tutturan ve geçen bir şirket olarak İstanbullulara hizmet etmesinin mutluluk olduğunu ifade etti.

Bayhan: "İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş., bir yandan kültür ve sanat alanını düzenlediği etkinlikler ile kuşatırken öte yandan sektörün duayenleri ile "7 Tepe 7 Sanat İstanbul Buluşmaları" çerçevesinde bir araya geliyor. Bu buluşmalar sayesinde kültür ve sanat sektörünün önde gelenleri ile istişare yapıyor, onların görüş ve önerileri çerçevesinde Kültür A.Ş.'nin kültür ve sanat yaklaşımlarına yön veriyoruz. Üniversite rektörlerimizden tiyatroculara, edebiyatçılarımızdan geleneksel sanatçılarımıza uzanan geniş bir yelpazede gerçekleşen bu buluşmalar, İstanbul odaklı konuşmaları ve fikir alışverişlerini de beraberinde getiriyor."dedi.

Eskiden insanların korktukları ve atıl bir bölge olan Topkapı, Kültür A.Ş., İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde başlattığı ve Belediye Başkanımız Sayın Kadir Topbaş'ın başarıyla devam ettirdiği Topkapı Otogar bölgesi değişim projesi çerçevesinde Kültür Parkına dönüştürüldüğünü söyleyen Bayhan: "Kültürü A.Ş. Genel Müdürlüğü'nün buraya taşınmasıyla bu alan yaşayan bir mekâna dönüştü."dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bayhan'la Kahve Arası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement