Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Tokat/ - Son Dakika
Güncel

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Tokat/

Görüntü Dökümü : Tokat'ta yardım tırından detaylar Hayrat Vakfı Tokat İl Temsilcisi Yusuf Atmaca'nın konuşması Dua edilmesi -Tırın uğurlanması Osmaniye'de Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek yardımların tıra yüklenmesi Hayrat Vakfı Osmaniye Temsilcisi Ramazan Türker'in konuşması Yardım tırının uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım Tokat'ta toplanan 25 ton un, bir tırla gönderildi Hayrat Vakfı Tokat Temsilciliği tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan 25 ton un, bir tırla gönderildi.

11.01.2016 00:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Görüntü Dökümü :

Tokat'ta yardım tırından detaylar

Hayrat Vakfı Tokat İl Temsilcisi Yusuf Atmaca'nın konuşması

Dua edilmesi

-Tırın uğurlanması

Osmaniye'de Bayırbucak Türkmenlerine gönderilecek yardımların tıra yüklenmesi

Hayrat Vakfı Osmaniye Temsilcisi Ramazan Türker'in konuşması

Yardım tırının uğurlanması Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Tokat'ta toplanan 25 ton un, bir tırla gönderildi

Hayrat Vakfı Tokat Temsilciliği tarafından Bayırbucak Türkmenlerine ulaştırılmak üzere toplanan 25 ton un, bir tırla gönderildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda yardımlar yola çıkarılmadan önce uğurlama töreni düzenlendi.

Törende konuşan Hayrat Vakfı Tokat İl Temsilcisi Yusuf Atmaca, "Bizim duamız o ki, tırımız Bayırbucak'taki kardeşlerimize gidiyor ama asıl dualarımız ulaşsın da oradaki zulüm bitsin. Bu tırda 1 ayda toplanan 25 ton un var. Tırımız Reyhanlı'daki Hayrat Vakfı fırınına unu temsil edecek. Oradan da ekmek olarak kardeşlerimize gönderilecek" dedi.

İl Müftü Yardımcısı Selahattin Şanver'in yaptığı duanın ardından, tır tekbirlerle uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenlerine yardım

Hayrat Vakfı Osmaniye Temsilciliği ile hayırseverler tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan yardım malzemeleri Suriye'ye gönderildi

Osmaniye'de Hayrat Vakfı ile hayırseverler tarafından Bayırbucak Türkmenleri için toplanan kıyafet, battaniye, erzak ve un gibi yardım malzemelerinin yer aldığı 2 tır, düzenlenen törenle yola çıktı.

Hayrat Vakfı İl Temsilcisi Ramazan Türker, tırların Cumhuriyet Meydanı'ndan hareketi öncesi yaptığı konuşmada, Osmaniye'nin kent dinamikleriyle zor günler yaşayan Suriyeli Türkmenlere yardım etmeye devam edeceğini söyledi.

Bayırbucak Türkmenleri başta olmak üzere Suriye'deki Müslümanların bir yandan savaşın ağır şartlarıyla diğer yandan da kışın soğuğuyla mücadele ettiğini ifade eden Türker, şöyle devam etti:

"Suriye'deki kardeşlerimizle aramızda mesafeler olsa da bu yardımlarla onlarla bir bağ kurmuş oluyoruz. Ağırlaşan kış şartları yüzünden kardeşlerimiz daha çok yardıma ihtiyaç duymakta. Bugün Suriye'de bir insanlık dramı yaşanıyor. Oradaki Müslüman kardeşlerimiz yaşam savaşı veriyor. Onlar orada imtihandan geçerken bizler de burada onlara yardım konusunda imtihandayız çünkü bunun hesabını yarın ahirette vereceğiz. Müslüman kardeşlerimiz için bizler de elimizden gelen yardımı yapmaya çalışıyoruz. İnşallah Allah da kardeşlerimize yardım eder. Bir an önce bu zulümler biter."

Türker, yola çıkan tırlarla Hayrat Vakfı'nın Türkiye'den gönderdiği yardım tırı sayısının 246'ya ulaştığını belirtti.

Tırlarda 25'er kiloluk bin çuval un, bin 500 battaniye, kışlık giyecek, çocuk bezi ve gıda paketleri bulunduğunu vurgulayan Türker, yardımların toplanmasında desteklerini esirgemeyen Osmaniye Vefa Eğitim Kültür Derneği, Osmaniye Hayrat İnsani Yardım Derneği ile Mahmut Ali Kirmit Ortaokulu Aile Birliğine teşekkür etti.

Konuşmaların ardından yardım malzemelerinin bulunduğu tırlar, Suriye'nin Bayırbucak bölgesine dualarla uğurlandı.

Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Tokat/
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bayırbucak Türkmenlerine Yardım - Tokat/ - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement