Bayram'da İşitme Cihazsız Kaldı - Son Dakika
Güncel

Bayram'da İşitme Cihazsız Kaldı

Bayram\'da İşitme Cihazsız Kaldı

Konya'da 1. 5 yaşında geçirdiği menenjit hastalığının ardından işitme kaybı yaşayan ve kulağına taktığı işitme cihazı sayesinde duyup, yeni konuşmaya çalışan 3 yaşındaki Haşim Erim, bayram alışverişi sırasında otomobilden işitme cihazı çalındı.

29.08.2011 18:00

Konya'da 1. 5 yaşında geçirdiği menenjit hastalığının ardından işitme kaybı yaşayan ve kulağına taktığı işitme cihazı sayesinde duyup, yeni konuşmaya çalışan 3 yaşındaki Haşim Erim, bayram alışverişi sırasında otomobilden işitme cihazı çalındı. Bayramlık kıyafetlerini giyen ama işitme cihazı olmadığı için duyup, konuşamayan Haşim'in bayram sevinci yarıda kaldı.

Karatay İlçesi Yarma Beldesi'nde oturan çiftçi 31 yaşındaki 2 çocuk babası Veli Erim ve 26 yaşındaki Zeliha Erim'in en küçük çocuğu olan Haşim Erim, 1. 5 yaşında menenjit hastalığına yakalandı. Ankara'da tedavi gördüğü sırada hastalağından dolayı işitme kaybı yaşadı. Bunun üzerine Hamiş Erim, yapılan ameliyatın ardından sol kullağına takılan işitme cihazı takıldı. Ardından cihaz sayesinde yeniden duymaya başlayan Erim'in, konuşulanları anlaması ve konuşma yeteneğini kazanması için özel rehabilitasyon merkezine başladı.

Bir yıl aldığı eğitim sayesinde yeni yeni konuşup 'Anne, baba' demeye başlayan Haşim Evrim, 24 Ağustos Çarşamba günü ailesiyle birlikte bayram alışverişi için Konya'ya geldi.

Baba Veli Erim, oğuları Hamiş Erim ve 8 yaşındaki Mülazim Erim'e bayramlık elbise aldıktan sonra çorap almak içinde Tekstilçiler Sanayisi'ne gitti. Haşim Erim, uyuduğu için otomobilde bırakıldı. Zeliha Erim de oğlunun havasız kalmaması için otomobilin çamını biraz araladı.

Erim ailesi alışveriş için bir işyerine girdiğinde kimliği tesbit edilemeyen 3 kişi, içinde uyudu için kulağından çıkartılan Haşim Erim'in işitme cihazı ile Veli Erim'in sattığı buğday parasında elde ettiği 13 bin TL'nin bulunduğu çantayı alıp kaçtı.

Bayramda işitme cihazsız kalan Haşim Erim, sadece bayramlık kıyafetlerini giyerek yarına hazırlanırken ailesi ise çantayı çalanların işitme cihazını geri getirmesini istedi.

13 bin TL'den vazgeçtiklerini ifade eden Veli Erim, şunları söyledi:

"Oğlum bayramını duyup, konuşarak, arkadaşları ve kardeşiyle oynayıp neşeli bir şekilde geçirmesi için hırsızlardan tek istediğim işitme cihazını geri getirmeleri ya da polis tarafından kısa sürede bulunması. Oğlum işitme cihazsız bayram yaşamasın. Değeri yaklaşık 40 ile 50 bin TL arasında. Cihazı da sigortalı olduğumdan dolayı Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından almıştım. Yeniden SGK'ya müracaat edeceğiz. Tabi şu an bayram tatili olduğu için kapalı. Ayrıca SGK'nın mağduriyetimizi kabul edip etmeyeceği ise belli değil. "

(

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bayram'da İşitme Cihazsız Kaldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement