Baz İstasyonuna Kızıp Yolu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika
Güncel

Baz İstasyonuna Kızıp Yolu Trafiğe Kapattılar

Baz İstasyonuna Kızıp Yolu Trafiğe Kapattılar

Mersin'in Mut ilçesinde şehir merkezinde ana yol kenarındaki arsaya kurulmakta olan baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar, Mersin-Karaman yolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.
Edinilen bilgiye göre, bir GSM şirketi tarafından şehir...

15.11.2013 13:48

Mersin'in Mut ilçesinde şehir merkezinde ana yol kenarındaki arsaya kurulmakta olan baz istasyonuna tepki gösteren vatandaşlar, Mersin-Karaman yolunu yaklaşık yarım saat trafiğe kapattı.

Edinilen bilgiye göre, bir GSM şirketi tarafından şehir merkezinde bulunan Yazıalanı Mahallesi Atatürk Bulvarı'nda bir arsa içerisine kurulan baz istasyonu, Yazıalanı, Kültür ve Güllük mahalleleri ve köy muhtarları ile vatandaşların tepkisine neden oldu. Mersin-Karaman yolunu yaklaşık yarım saat ulaşıma kapatarak eylem yapan vatandaşlar, "Burası şehrin göbeği, bir GSM şirketine ait baz istasyonu kuruluyor. Buraya kim ruhsat verdiyse buraya gelerek bize hesap versin. Şehrin göbeğinde böyle bir baz istasyonuna nasıl izin verilir" diyerek tepkilerini dile getirdiler. Olay yerine gelen polis ekipleri, güvenlik tedbirleri aldı. Olayın büyümesiyle birlikte emniyet güçleri yolu kapatan vatandaşları uyardı.

Olay yerine gelen belediye başkan adayları MHP'li Nebi Yılmaz ile CHP'li Aslan Küçük, vatandaşların sakin olmasını isteyerek, şehrin göbeğine böyle bir baz istasyonu yapılmasının sakıncalı olduğunu, yetkililerin bir an önce olaya el koyması gerektiğini söylediler. Aday adayları, daha sonra vatandaşları ikna ederek yolun açılmasını sağladılar.

Yolu trafiğe açan vatandaşlar, daha sonra baz istasyonu önünde toplandı. Burada mahalle muhtarları adına basın açıklaması yapan Yazıalanı Mahallesi Muhtarı Mehmet Hilmi Sevgi, "Eylül ayında yaptığımız eylemden sonra Belediye Başkanı Murat Orhan bizlere 'Müjdeli bir haber veriyorum, buraya artık baz istasyonu kurulmayacak' demişti. Mahallem sınırları içerisinde yapılan baz istasyonuna karşı mahalle muhtarı olarak vatandaşımın sonuna kadar arkasındayım. Daha önce kaymakam ve Belediye Başkanlığı'na 200 imza toplayarak buraya baz istasyonu kurulmaması için itiraz dilekçesi verdik. Bu itirazımıza rağmen çalışmalar devam ediyor. Kısacası bizi hiçe sayıyorlar. Bu konuda yetkilileri göreve davet ediyoruz. Bu baz istasyonunun iptali için ne gerekiyorsa yapacağız" dedi.

Eşi İhsan Yılmaz'ın 4 yıldır kanser hastası olduğunu söyleyen Meryem Yılmaz ise, "Eşimin hastalığının sebebi doktorların da ifadesiyle bu baz istasyonlarından kaynaklandı. Şu an hastalığına çare yok. Eşim hastalığa yakalandı. Başka kimsenin hasta olmasını istemiyorum" diye konuştu.

Basın açıklamasının ardından vatandaşlar olaysız şekilde dağıldı. - MERSİN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Baz İstasyonuna Kızıp Yolu Trafiğe Kapattılar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement