Şanlıurfa'nın bazı bölgelerinde çiftçiler susuzluk nedeniyle sıkıntı yaşarken, Atatürk Barajı çevresindeki çiftçiler ise aşırı sulamadan dolayı yakınıyor.
Atatürk Barajı çevresindeki tarım arazilerinde aşırı su nedeniyle ürünler çürüyüp zarar görürken, aşırı su nedeniyle büyüyen yaban otları de çiftçileri zarara uğratıyor. Büyük sıkıntı yaşayan çiftçilerden Mahmut Yazar, aşırı su ve çıkan yaban otuyla büyük zarara uğradığını ifade etti.
Yetkililerden destek isteyen çiftçi Yazar. "En büyük zararı yaban otlarından görüyoruz. Her sulamada onlarca kişi çalıştırarak, yaban otlarını yapmak zorunda kalıyoruz. Bunu ise ayda en az 3 kez yapmak zorunda kalıyoruz. Bu da ekonomik olarak sıkıntıya düşürüyor. Bu durum sadece maliyet olarak çiftçiyi zarara uğratmıyor, hem de ürünün verimini azaltıyor" dedi.
Bozova ve çevresinde aşırı sulama yapılırken, Suruç, Viranşehir, Hilvan çevresindeki ovalarda ise çiftçiler kuraklıktan yakınıyor. - ŞANLIURFA
Son Dakika › Güncel › Bazı Çiftçiler Kuraklıktan Bazıları da Aşırı Sudan Yakınıyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?