BBP'li Gürhan: Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın - Son Dakika
Güncel

BBP'li Gürhan: Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın

BBP\'li Gürhan: Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, tutuklanan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi, "Bir devletin adaleti demek, o devletin imanı demektir.

28.12.2014 17:35

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, tutuklanan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi, "Bir devletin adaleti demek, o devletin imanı demektir. Bizim devletimiz bu kadar imansız mı yahu? Hiçbir adalet yok" dedi.

BBP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Gürhan, partisinin Antalya il teşkilatının genel kurul toplantısına katıldı. Tek listeyle gidilen seçimde mevcut Başkan Ramazan Doğan ile ekibine başarılar dileyen Ahmet Gürhan, gündemle ilgili gazetecilere değerlendirmelerde bulundu.

İktidarı basın üzerinde baskı oluşturmakla suçlayan Gürhan, tutuklanan gazetecilerin bir an önce serbest bırakılmasını istedi. "Devletin adaletini görmek istiyoruz" diyen Gürhan, "Bir devletin adaleti demek, o devletin imanı demektir. Yani bizim devletimiz bu kadar imansız mı yahu? Hiçbir adalet yok. Basın mensuplarını bir dizi filminden, bir makaleden dolayı nasıl alıp götürürsünüz? Sorgularsınız, terör örgütü dersiniz? Onların sadece kalemleri var. Kalem ve kamerası olan insanlar elleri silahlı soygunculardan daha mı tehlikeli" diye konuştu.

TOPLUMUN AKIL SAĞLIĞI BOZULDU

Bir an önce sis perdesinin kaldırılmasını istediklerini anlatan Gürhan, basının özgür olması gerektiğini söyledi. Ülkede ekonomik sıkıntı yaşanırken, Cumhurbaşkanlığı sarayı yapılmasını da doğru bulmadığını anlatan Gürhan, hükümetin iktidarda kalabilmek için, adaletin önünü kapattığını ileri sürdü. Adaletin üzerinde küçücük bir lekenin kalmaması gerektiğini anlatan Gürhan, 12 senede toplumun akıl sağlığını da yitirdiğini belirtti. Bugün her okulun önünde esrar, ilaç satıldığını iddia eden Gürhan, borçlanan esnafın, memurun, işçinin, borcunu ödeyemez hale geldiğini iddia etti. Mahkemelerdeki icra dosyalarının beşe, altıya katlandığını, bunun sonunda toplumun asabi olduğunu aktaran Gürhan, "Ben size şöyle bir rakam vereyim. 12 yıl önce kullanılan antidepresan ilaçların sayısı 3 milyondu. Bugün kullanılan reçeteli antidepresan ilaç sayısı 10 milyonu bulmuştur. Bir de hazmedemeyip 'Benim akıl sağlığım yerinde' deyip de doktora gitmeyen insanlar var. Bunun rakamları da üç milyon. 13-14 milyona yakın akıl sağlığımız bozulmuş. Bir toplumun akıl sağlığı bozulmuşsa, en tehlikeli olan şeydir" dedi.

PKK DA PARA TOPLUYOR

Hükümetin sadece belirli bir kesme hizmet ettiğini, tamamen zenginlerin hükümeti olduğunu ileri süren Gürhan, Büyük Birlik Partisi'nin oyunun yüzde 15 civarında olduğunu ileri sürdü. Konuşmasında bölücü terör örgütüyle yapılan görüşmelerin halkan gizlendiğini, özerklik noktasına kadar da gelindiğini aktaran Gürhan, bu milletin her zaman tarihte sınırlarını kanla çizdiğini de vurguladı. Bedelli askerliği de eleştiren Gürhan, "Bedelli askerlik diye birşey çıkardılar. Fakirin çocukları gidiyor PKK'nın kucağına. 18 bin lirayı veren zengin çocukları da askere gitmiyor. Esas korkunç olan şu. PKK da para topluyor. O da bedelli askerlik koymuş" iddiasında bulundu.

İTİBAR SARAYLA DEĞİL HALKIN YAŞAMIYLA OLUR

Cumhurbaşkanlığı sarayı konusuna yeniden değinen Gürhan, "Alman Cumhurbaşkanına bakın kendi evinde oturuyor. Avrupa'da başbakanlar bisikletle gelip gidiyor. Bunların itibarı yok mu? Bunların utanması mı lazım. Utanılacak konu ne biliyor musunuz. Bizim insanımız yamalı pantolon giyecek hale geldi. Siz ondan utanın. Saray yaptırmışım ama halk sefalet içinde, halkımın giyeceği yok, yiyeceği yok. Sen sarayda otur. Sarayla övünmeyeceksin. Senin ülkende işçin kaç kez tatil yapabiliyor ona bakmak lazım. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" dedi. - Antalya

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BBP'li Gürhan: Tutuklu Gazeteciler Serbest Bırakılsın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement