BDP Diyarbakır İl Başkanı;12 Eylül'de Bile İnsanlar Kürtçe Savunma Yapabiliyordu - Son Dakika
Güncel

BDP Diyarbakır İl Başkanı;12 Eylül'de Bile İnsanlar Kürtçe Savunma Yapabiliyordu

BDP Diyarbakır İl Başkanı;12 Eylül\'de Bile İnsanlar Kürtçe Savunma Yapabiliyordu

BDP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCKTM) davasının siyasi bir krize dönüştüğünü iddia etti.

24.12.2011 13:55

Bdp Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, PKK'nın gizli şehir yapılanması Kürdistan Topluluklar Birliği Türkiye Meclisi (KCKTM) davasının siyasi bir krize dönüştüğünü iddia etti. Zümrüt, 12 Eylül mahkemelerinde bile insanların tercüman aracılığıyla Kürtçe savunma yapabildiğini, bugün ise bunun engellendiğini söyledi.

Barış ve Demokrasi Partis'inin Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt 26 Aralık'ta görülecek olan KCKTM duruşması öncesi İl binasında bir basın açıklaması yaptı. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt, 14 Nisan 2009'dan beri bir tutuklama furyasının devam ettiğini belirterek, 103 arkadaşlarının ifadesinin bile alınmadığını, sadece yoklamalarının yapıldığını söyledi.

26 Aralık Pazartesi günü yapılacak olan duruşmayı izlemeye herkesi davet eden Zübeyde Zümrüt, 14 Nisan'da 2009'da başlayan operasyonlar sadece parti yöneticilerine yönelik değildir. Parti çalışmalarına, emekçilere yönelik operasyonlardı. Kürtlerin yanında olan Kürtlerin dostuyum diyen herkese dönük AKP'nin yürütüğü bir operasyondur. ve bunun sahiplenmesi açısında da tüm halkımıza çağrı yapıyoruz dedi.

Dicle Haber Ajansına yönelik operasyonlara da değinen Zümrüt, basın özgürlüğünün kısıtlanmak istenmesinin kaygı verici olduğunu söyledi. Zümrüt, Bu mahkemelerin tıkanması ve ilermemesi de biliyoruz ki dilden dolayıdır. Arkadaşlarımızın kendini ana diliyle ifade etme ve savunma engelininde 26'sında yapılacak olan mahkemede aşılacağını umuyoruz. Beklentimizde o yönlüdür. 12 Eylül döneminden sonra bile kendini Türkçe ifade edemeyen insanlar bile mahkemelerde tercüman aracığıyla ifadeler vermiş. Ama ne yazık ki bu davada yapılamıyor. Bu siyasi bir krizdir. Adaletin ya da hukukun krizi değildir diye konuştu.

Serdar SUNAR Diyarbakır (DHA)

(Tür: Yurt)

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP Diyarbakır İl Başkanı;12 Eylül'de Bile İnsanlar Kürtçe Savunma Yapabiliyordu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement