Bdp: Halis'in İstifasının Sebebi Parti İçi Sorunlar - Son Dakika
Güncel

Bdp: Halis'in İstifasının Sebebi Parti İçi Sorunlar

Bdp: Halis\'in İstifasının Sebebi Parti İçi Sorunlar

BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in istifa nedeni olarak çözüm sürecinin gösterilmesi üzerine parti genel merkezinden açıklama geldi BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in istifa nedeni olarak çözüm sürecinin gösterilmesi üzerine...

02.04.2013 19:26

BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in istifa nedeni olarak çözüm sürecinin gösterilmesi üzerine parti genel merkezinden açıklama geldi BDP Tunceli İl Başkanı Şerafettin Halis'in istifa nedeni olarak çözüm sürecinin gösterilmesi üzerine parti genel merkezinden açıklama geldi. Yapılan açıklamada istifanın gerekçesi, "parti içi sorunlar" olarak ifade edildi.

BDP basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Halis'in görevinden istifa ettiğini belirten dilekçesinin parti genel merkezine ulaştığı kaydedilerek, "Genel merkez olarak bu dilekçeyi değerlendirmekteyiz" denildi. Halis'in istifasının çözüm süreciyle ilgisinin olmadığı vurgulanan açıklamada, "Kendisiyle yapılan telefon görüşmelerinde de istifasının süreçle ve Alevi toplumuyla hiçbir ilgisinin olmadığını beyan etmiştir. Durum, tüm siyasi partilerde yaşanabilecek bir durumdur" ifadeleri yer aldı. Bu nedenle bazı basın yayın organlarında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığı vurgulanarak, BDP Eş Genel Başkanı Gültan Kışanak'ın dün Alevi kurum temsilcileriyle buluşmasının verimli geçtiği vurgulandı. Açıklamada, BDP ile Alevi kurumları arasında hiçbir tartışma ve gerilimin söz konusu olmadığı vurgulandı.

Ayrıca Şerafettin Halis'in istifası nedeniyle yaptığı açıklama da BDP basın bürosu aracılığı ile paylaşıldı. Halis açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Barış sürecini destekleyen, sürecin hassasiyetine önem veren biri olarak, Alevilik ve Dersim hassasiyetim bilinmekle birlikte, il başkanlığından istifamın parti içi sorunlardan kaynaklı olduğunun bilinmesini isterim." - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Bdp: Halis'in İstifasının Sebebi Parti İçi Sorunlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement