BDP'li Başkanın Cezası Onaylandı - Son Dakika
Güncel

BDP'li Başkanın Cezası Onaylandı

BDP\'li Başkanın Cezası Onaylandı

KCK operasyonu kapsamında tutuklanan BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'e verilen ceza onandı.

09.02.2012 10:31

KCK operasyonu kapsamında 21 Ocak'tan beri tutuklu bulunan BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş hakkında Erzurum İkinci Ağır Ceza Mahkemesi'nce terör örgütü üyesi ve tehdit suçlarından verilen 9 yıllık hapis cezası, Yargıtay 9'ncu Ceza Dairesi tarafından onandı.

KCK operasyonu kapsamında 21 Ocak'tan beri tutuklu bulunan BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in de aralarında bulunduğu 4'ü tutuklu 26'sı tutuksuz olmak üzere 30 sanığın yargılandığı karar davasında terör örgütü PKK'nın 'şehir yapılanması' olarak bilinen KCK ile ilgili davada Mahkeme Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in 9 yıl, Mecit Başdaş'ın 45 yıl, Nusret Aras'ın 10 yıl, İsmail Tikit'in 8 yıl 9 ay, tutuksuz sanıklardan Mehmet Haşimoğlu'nun 6 yıl 3 ay, Resul Yıldız'ın 9 yıl, Aziz Çam'ın 18 yıl, Abdulbari Tenik'in de 12 yıl 6 ay hapis cezasına hükmedilmesi kararını Yargıtay 9'ncu Ceza Dairesi oy birliği onadı.

SEÇİM ÖNCESİ SAVCIYA TEHDİT

Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcılığı'nın iddianamesinde 29 Mart 2009'daki yerel seçim öncesinde 28 kişi tehditler nedeniyle şikayetçi oldu. Başlatılan teknik takipte, PKK'nın Ermenistan kamp sorumlusu Reyis Gülturan'ın tek tek telefon ettiği BDP dışındaki partiden adayları, "Adaylıktan çekil. Senin ya da ailenin başına bir şey gelirse PKK sorumludur", soruşturma savcısını da "Kürt düşmanlığı yapan seni uyarıyorum" diye tehdit ettiği kaydedildi. PKK'nın İran kamp sorumlusu "Hebat" kod adlı Cimşit Kömekci'nin ise telefonla aradığı köylülere, "Oyunuzu BDP'ye vereceksiniz" dediği iddianamede yer almıştı. Yargıtay'ın onadığı karar davasında geçen iddianamedeki o konuşmalar:

'BİZİ KANDİL SEÇTİ' DEMİŞTİ

Gizli tanık, BDP'li Iğdır Belediye Başkanı Mehmet Nuri Güneş'in PKK üyesi olduğunu, orduevi bahçesine bomba atılması eylemini azmettirdiğini, ölen PKK'lıların ailelerine yardım yaptığını söyledi.

Esnaf S.Y'nin iddiaları ise şöyle:

"Güneş seçilince belediyeden alacağımızı ödemesini istedim; ya Diyarbakır ya Kandil ya da Ankara'ya git görüş. Ancak Ankara'daki partinin, Kandil'deki ERNK ve Diyarbakır'daki örgütün talimatıyla hareket edebiliriz. Bizi onlar seçti. Diyarbakır ve Kandil'de mahkemeye gir. T.C. devletini tanımadığını söyle, yazı getir, paranı vereyim' dedi."

PKK SORUMLUSU İLE PİKNİKTE BULUŞMA

Güneş'in bilgisayarından seçimi kazandıktan sonra Fransa'da PKK sorumlusuyla buluştuğuna, PKK bayraklarının asıldığı piknikte konuşma yaptığına ilişkin fotoğraf ve görüntüler çıktı. Ayrıca 29 Mart seçimi öncesi, PKK'nın İran kamp sorumlusu Cimşit Kömekci ile yaptığı telefon görüşmesinin kaydı da iddianameye girdi. Bu konuşmanın bir bölümü şöyle:

C.K.: Belediye Başkanlığı'nı kaybedersek sorumlusu sen olursun, hesabını sen verirsin.

M.N.G: Biliyor musun biraz şeyim... Ara sıra kulağımızın pasını gider.

C.K.: Biliyorum elimden geleni yapmaya çalışıyorum.

M.N.G.: Sağol

C.K: Kulak uzatanlara el atıyoruz

M.N.G.: İyi Karakuyu'ya da siz el attınız değil mi?

C.K.: Evet, Evet

'KELEPÇESİZ ÇIKMAM' DEMİŞTİ

KCK operasyonları kapsamında 21 Ocak 2010'da gözaltına alınarak tutuklanan BDP'li Başkan Güneş, belediye binasından çıkarılırken jandarmaya "Bana kelepçe takın. Kelepçe takmazsanız çıkmam" diye ısrar etmişti. BDP'li başkan, kelepçe takılarak binadan çıkarılmıştı.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'li Başkanın Cezası Onaylandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement