BDP'liler ABD Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika
Güncel

BDP'liler ABD Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktı

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, ABD Konsolosluğu önünde Uludere'de yaşanan olayları protesto ederek, konsolosluğa siyah çelenk bıraktı.

12.01.2012 15:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) üyeleri, ABD Konsolosluğu önünde Uludere'de yaşanan olayları protesto ederek, konsolosluğa siyah çelenk bıraktı.

ABD Konsolosluğu yakınında toplanan BDP'li yaklaşık 80 kişi, ellerinde "Uludere katliamının sorumlusu ABD'dir" yazılı pankartlar ve "Roboski katliamının sorumlularını lanetliyoruz" yazılı siyah çelenkle yürüdü. Ancak polis ekipleri, konsolosluğun bulunduğu Üç Şehitler Sokağı'nı bariyerlerle kapatarak, grubun toplu halde konsolosluğa geçmesine izin vermedi. BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak yaptığı basın açıklamasında, "35 yoksul köylü arkadaşımız için buradayız. Yetkililer varsa bir hata hesabı

sorulacaktır diyorlar. Bu şekilde açıklamalarla olayı basite indiriyorlar. Amerika Türkiye'ye insansız hava araçlarıyla destek vererek aslında Kürt sorununun yüzyıllık çözümsüzlük politikasını derinleştirmektedir. Kürt sorununa basit bir güvenlik meselesi gibi yaklaşmaktadır. O katliamın arkasında ABD var. ABD'nin sorgulanması lazım. Bu olayın peşini bırakmayacağız" dedi.

Daha sonra BDP İstanbul İl Başkanı Asiye Kolçak'ın da aralarında bulunduğu 5 kişi, siyah çelengi konsolosluk önüne bırakarak, olaysız şekilde dağıldı. Öte yandan, ABD Konsolosluğu güvenlik görevlilerinin çelik yelek giyerek eylemi takip ettiği görüldü. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel BDP'liler ABD Konsolosluğu'na Siyah Çelenk Bıraktı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement