BDP'liler Hakkari'de Vatandaşla Bayramlaştı - Son Dakika
Güncel

BDP'liler Hakkari'de Vatandaşla Bayramlaştı

BDP\'liler Hakkari\'de Vatandaşla Bayramlaştı

Barış ve Demokrasi Partisi Hakkari'de düzenlediği bayramlaşma programında vatandaşla buluştu.

18.10.2013 11:37  Güncelleme: 11:55

3) BDP MİLLETVEKİLİ ESAT CANAN : "AKP HAKKARİ'DE VALİ VE KAYAKAMLAR ÜZERİNDE SİNSİ SİYASET YAPIYOR"

BARIŞ ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari'de bayramlaşma programı düzenledi. Bayramlaşmaya katılan BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, hükümetin demokratikleşme paketini eleştirerek, "Paket boş çıkmıştır. Kürt halkı dilenci değildir. Taleplerini mücadelesiyle alacak" dedi.

BDP il binasında yapılan bayramlaşmaya BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani, BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Bayramlaşma programı partililer tarafından vatandaşlara kolonya ve şeker ikramıyla başladı. Daha sonra BDP Genel Başkan Yardımcısı Hamit Geylani Kürtçe yaptığı konuşmada bayramların barış ve kardeşliğin müjdecisi olduğunu belirterek, hükümetin demokratikleşme paketini eleştirdi.

"KÜRTLER DİLENCİ DEĞİL"

Kürtlerin dili üzerinde 30 yıldan beri baskı yapıldığına dikkat çeken Geylani,"30 yıl önce Kürt dili üzerindeki baskılar ve yasaklar olmasaydı ben inanıyorumki bu kirli savaş da olmazdı. Kürt dili üzerindeki yasak hukuk ve insanlık dışıdır. Kürt dilini Başbakan Erdoğan, MHP Genel Başkanı Bahçeli veya CHP lideri Kılıçdaroğlu bize vermedi. Bu dili Allah bizlere bahşetmiş. Hükümetin demokratikleşme paketi boş çıktı. Zaten Kürtler olarak bizler bu saatten sonra AKP hükümetinden bir şey istemiyoruz. Kürtler bu taleplerini kendi mücadeleleriyle alacak. Kürt halkı dilenci değil. Erdoğan Kürt halkını, genciyle yaşlısıyla, kadınıyla verdiği mücadeleler sayesinde tanımak zorunda kaldı" dedi.

"AKP HAKKARİ'DE VALİ VE KAYAKAMLAR ÜZERİNDE SİNSİ SİYASET YAPIYOR"

Daha sonra konuşan BDP Hakkari Milletvekili Esat Canan, AK Parti'nin valiler ve kaymakamlar aracılığıyla Kürtler üzerinde siyaset yaptığını ileri sürdü. Canan, "Önümüzde bir yerel seçim var. Birlik ve beraberliğimizi öyle bir pekiştirelim ki, Başbakana Kürtlerin iradesinin sandıktan zaferle çıktığını söyleyebilelim. Kürdistan bölgesinde Hakkari ve Yüksekova'nın çok büyük değeri vardır. Herkes biliyor ki, AKP sinsi, kirli bir siyasetle Kürtlere yaklaşıyor. Özellikle Kürtlerin seçimlerde zafer ilan ettiği Hakkari merkezde vali, ilçelerinde ise kaymakamlar AKP'nin siyasetini yaparak halkı ziyaret ediyor, bayramda yemekler veriliyor. Keşke vali ve kaymakamlar AKP siyaseti yapmadan halkla bütünleşse. Devlet 80 yıldır bu siyasetleri yapıyor. ya bayramları, ya İslam Dini'ni, ya da Müslümanlık ve namazı alet etmiş. Ancak bu saatten sonra Kürtleri kandıramazlar" dedi.

Partideki bayramlaşmanın ardından BDP Genel Başkan Yardımcısı Geylani ve beraberindeki BDP'liler, Ağaçdibi Köyü'ne gitti. Köy girişinde BDP heyetini köylüler uzun bir kuyruk oluşturarak bekledi. Bir süre köylülerle sohbet eden BDP'liler ikram edilen çayı içtikten sonra köyden ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel BDP'liler Hakkari'de Vatandaşla Bayramlaştı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement