Bekir Bozdağ, Yardım Ettiği Obezite Hastasını Hastanede Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

Bekir Bozdağ, Yardım Ettiği Obezite Hastasını Hastanede Ziyaret Etti

Bekir Bozdağ, Yardım Ettiği Obezite Hastasını Hastanede Ziyaret Etti

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batı Trakya'da tanıştığı ve tedavi olması için İstanbul'a getirttiği obezite hastası 49 yaşındaki Şahin Şerif'i hastanede ziyaret etti.

31.08.2012 17:26

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batı Trakya'da tanıştığı ve tedavi olması için İstanbul'a getirttiği obezite hastası 49 yaşındaki Şahin Şerif'i hastanede ziyaret etti. Bozdağ, doktorlarından Şerif'in durumuyla ilgili bilgi alarak konunun takipçisi olacağını söyledi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Batı Trakya'da tanıştığı ve tedavi olması için İstanbul'a getirttiği obezite hastası 49 yaşındaki Şahin Şerif'i Şişli Etfal Hastanesi'nde ziyaret etti. Bozdağ'ı karşısında gören Ahmet Şerif duygulanarak ağladı. Şerif, "Allah sizden razı olsun. Geldik ana vatana, inşallah buradan ayaklanarak giderim" diyerek gözyaşı döktü. Bozdağ ise bunun üzerine, "İnşallah buradan evine yürüyerek gidersin. Biz de ayrıca mutlu oluruz" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bozdağ, Şişli Etfal Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal ve Yüksel Ahuntaş'tan hastanın durumu ile ilgili bilgi aldı.

Şahin Şerif'e desteklerinin devem edeceğini belirten Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, "Ramazan'ın son iki günü Batı Trakya'daki Müslüman kardeşlerimizle beraber olduk. Bayram namazını orada kılmak maksadıyla Batı Trakya'ya gittik. Önce Gümülcine'de başkonsolosumuz Şahin kardeşimden bahsetti. Sıkıntısı olduğunu ve orada tedavi imkanı bulamadığını, kendisinin de imkanının olmadığını ve büyük bir desteğe ihtiyacı olduğunu söyledi. Biz de gidip bakalım dedik. Gördüğümüzde Şahin ağabey o zaman da şimdiki gibi güler yüzüyle bizi karşıladı. Orada tedavi ve iş imkanı olmadığını görünce de Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile görüştük. Kendileri de gerekli kolaylıkları sağladılar. Oradan önce uçakla getirin dedik. Uçak olmayınca helikopter de olmayınca ambulans yoluyla buraya getirilmesine karar verdik. Şu an kendisi burada ve tedavisi devam ediyor. İnşallah tedavi sürecini başarıyla neticelenir. Tek dileği evine yürüyerek dönmek istiyor. Umarım evine yürüyerek döner. Biz gereken desteği vermeye devam edeceğiz" diye konuştu.

Prof. Dr. Yüksel Ahuntaş ise, uygulanacak olan tedavi yönteminden bahsederek, "Kısa ve orta derecede tedavileri değerlendirip ona göre karar vereceğiz. Şişmanlık dışlında önemli bir hastalığı yok. Yapacağımız tahlillere göre beslenme kalorisini ayarlamaya başladık. Cerrahi imkan olabilir mi? Onu araştıracağız. Bağırsakları ile ilgili bir ameliyat düşünebiliriz. Bunların şartlarımı araştırıyoruz. Bakacağız, inceleyeceğiz. Şu an da beslenmesi düzenlenecek. Gerekli bakımlar yapılacak. Şişmanlığa bağlı diğer organ hastalıkları da olabilir ama çok olmadığını zannediyorum. Olayları değerlendirip ona göre karar vereceğiz. Şu anda takip altında" açıklamasını yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Prof. Dr. Yüksel Ahuntaş'ın konuyla ilgili açıklamalarının ardından Şerif'e dönerek, "Ben de takipçisi olacağım" dedi. Şahin Şerif, "Allah hepinizden ve Başbakanımızdan razı olsun" deyince Bozdağ selamını Başbakana ileteceğini söyledi.

Şerif, daha sonra Bekir Bozdağ'a kendisini ziyareti sırasında evinde çekildikleri fotoğrafları gösterdi.

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, hastanede bulunan diğer hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulundu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bekir Bozdağ, Yardım Ettiği Obezite Hastasını Hastanede Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement