Belediyecilikte Stratejik Planlama - Son Dakika
Güncel

Belediyecilikte Stratejik Planlama

Belediyecilikte Stratejik Planlama

Recep Bozlağan, Esenler Belediyesi personeline verdiği seminerde stratejik planlamanın önemine dikkat çekti.

16.05.2013 16:38  Güncelleme: 16:47

Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, Esenler Belediyesi personeline verdiği seminerde stratejik planlamanın önemine dikkat çekerek, bu sayede iş yükünün azaldığını söyledi.

Esenler Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü'nün belediye personeline yönelik düzenlediği kurum içi eğitim programları devam ediyor. Programlar kapsamında Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Recep Bozlağan, belediye personelinin etkin, donanımlı ve sonuca odaklı bir çalışma sistemi ile hizmet vermesi amacıyla bir seminer verdi. Esenler Belediyesi Kariyer Merkezi (ESKAM) Prof. Dr. Sabahattin Zaim Seminer Salonu'nda düzenlenen seminerde Bozlağan, 'Stratejik Plan ve Performans Programı' konusunda belediye personelini bilgilendirdi.

İŞ YÜKÜNÜ AZALTIYOR

Tüm işletmelerde olduğu gibi yerel yönetimler için de stratejik plan ve performans programının son derece önemli olduğunu kaydeden Bozlağan, belediye faaliyetlerinin bu şekilde 1 yıl önceden planlanabileceğini söyledi. Stratejik planlama ile iş yükünün de azaldığını belirten Bozlağan, "Belediyeler bu mantıkla hareket ettiği zaman stratejik plan mantığı işliyor ve rutin işlerin yükü altında kalmıyor" diye konuştu. Stratejik planlamanın çalışanların performansını artırdığını ifade eden Bozlağan, bu sayede verilerin ayrıntılarıyla ele alınabildiğini, daha sorumlu ve daha hızlı hareket edilebildiğini de sözlerine ekledi.

TAKİP ETME VE RAPORLAMA ÇOK ÖNEMLİ

Stratejik planlamanın, performans programı hazırlama sürecinin en önemli aşaması olduğunu vurgulayan Bozlağan, performans programı stratejisinin ve bütçenin plana uygun ve gerçekçi olarak hazırlanması gerektiğini aktardı. Bozlağan, stratejik planlamanın uygulama sürecinden etkin şekilde faydalanabilmek için ise takip etme ve raporlama işlemlerinin üzerinde dikkatle durulması gerektiğini ve böylece olası bir sorun karşısında hızlıca çözüme ulaşılabileceğini kaydetti. Belediyelerin halka hizmet etmesinden dolayı sorunların ivedilikle çözüme ulaştırılmasının önemli olduğunu kaydeden Bozlağan, seminerinde personelden gelen soruları da cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Belediyecilikte Stratejik Planlama - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement