Belediyenin 6 Aracı Üzerindeki Haciz Kaldırıldı - Son Dakika
Güncel

Belediyenin 6 Aracı Üzerindeki Haciz Kaldırıldı

Belediyenin 6 Aracı Üzerindeki Haciz Kaldırıldı

Ereğli'ye bağlı Ormanlı Belde Belediyesi'ne ait 6 araca konulan haciz, mahkeme kararıyla kaldırıldı.

21.08.2013 14:11  Güncelleme: 16:06

Zonguldak'ın Ereğli İlçesi'ne bağlı Ormanlı Belde Belediyesi'nden emekli olan 2 işçinin, tazminatları ödenmediği gerekçesiyle 6 araca koydurduğu haciz, mahkeme kararıyla kaldırıldı.

Ormanlı Belediyesi'nden 2008'de emekliye ayrılan 2 işçinin, 80 bin lirayı bulan kıdem tazminatlarının ödenmediği iddiasıyla mahkemeye başvurması üzerine, Belediye Başkanı AK Partili Yaşar Sever'in makam aracı ile birlikte belediyeye ait 1 itfaiye aracı, 1 kamyon, 2 çöp kamyonu ve 1 iş makinesine haciz konuldu. Haciz kararı ile Başkan Sever'in makam aracına trafiğe çıktığı sırada el konulurken, diğer araçlarla ilgili işlem yapılmadı.

Aracına el konulması üzerine işe kendisine ait ATV ile gidip gelmeye başlayan Başkan Sever, avukatı aracılığıyla Ereğli İcra Hukuk Mahkemesi'ne başvurarak, belediyenin tüm mallarının kamuya ait olduğunu belirtip haciz kararının kaldırılmasını istedi. Mahkemenin haciz kararını iptal etmesi üzerine Başkan Sever, yedieminde tutulan makam aracını teslim aldı.

Belediyelerin araçlarının kamuya ait olduğu ve haczedilemeyeceği yönünde daha önce Belediye Meclisi'nde karar aldıklarını hatırlatan Başkan Sever, "Mahkeme bizi haklı buldu. Aracımızı aldık. Diğer araçlar üzerindeki haciz kararı da kaldırıldı" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Belediyenin 6 Aracı Üzerindeki Haciz Kaldırıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement