"Bereket Konvoyu" Kosova'da - Son Dakika
Son Dakika Logo

"Bereket Konvoyu" Kosova'da

31.07.2012 21:53

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla 8.kez yola çıkan "Bereket Konvoyu", Kosova'nın farklı şehirlerinde iftar programları düzenledi.

İstanbul Bayrampaşa Belediyesi'nin "Kardeşlik Sınır Tanımaz" sloganıyla 8. kez yola çıkan "Bereket Konvoyu", Kosova'nın farklı şehirlerinde iftar programları düzenledi.

Balkan ülkelerinde Ramazan coşkusuna ayrı bir renk katan "Bereket Konvoyu", Kosova'nın Mamuşa, Skenderay ve Prizren kentlerinde de konakladı. İftar programlarına yerel yetkililer ve çok sayıda Kosovalı katıldı.

İftar öncesi okunan Kur'an-ı Kerim'i dinleyen Kosovalılar, daha sonra ezanla birlikte oruçlarını açtı.

Mamuşa Belediye Başkanı Arif Bütüç, Bayrampaşa Belediyesi'nin bu yıl belirlediği slogana uygun olarak hiçbir şekilde sınır tanımdan Balkanlar'da Ramazan bereketini kendileriyle paylaştığını söyledi.

Bütüç, bu girişimi 8 yıl önce başlatan eski Belediye Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ile bu hizmeti sürdüren yeni belediye başkanı Atilla Aydıner'e teşekkür etti.

Kosova ve Türkiye arasındaki ilişkilerin sürekli kuvvetlendiğini ifade eden Bütüç, Türkiye güçlendikçe Kosova'nın daha güçlü olduğunu ifade ederek,

"Türkiye'deki 75 milyon, Türkiye'yi bizim gördüğümüz kadar büyük görebilse Türkiye dünyada ekonomik bir dev olur" diye konuştu.

-Kosovalılar Mehter'le coştu-

Bereket Konvoyu'nun uğradığı Skenderay'da da binlerce Dreniçalı, aileleriyle birlikte iftar etti, aynı zamanda kültür sanat etkinliklerini izledi. İftara katılanlar ebru ve hat sanatıyla da tanışma fırsatı buldu.

Ebru sanatçısı Aziz Saydut ve hattat Rıdvan Özalp'ın çalışmaları herkes tarafından büyük ilgiyle izlendi. Sanatçılar, izleyenlerin dikkatli bakışları altıdan yaptıkları eserleri isteyenlere hediye etti.

İftardan sonra düzenlenen kültür-sanat etkinlikleri çerçevesinde, Osmanlı kıyafetleriyle şerbet dağıtılması, pamuk şekeri ve macun ikramı, iftar programına ayrı bir renk kattı.

Daha sonra, Bayrampaşa Belediyesi Türk ses ve saz sanatçıları, ilahiler ve tasavvuf müziği eserleri seslendirdi. Halk oyunları gösterisinin de yapıldığı programda Kosovalılar, Mehter takımının çaldığı marşlarla coştu.

Kosova'da Ramazan ayı boyunca, Priştine, Prizren, Mitrovça, Vıçıtırın belediyelerinde kurulan Ramazan çadırlarında da her akşam binlerce kişiye iftar yemeği veriliyor.

Muhabir: İbrahim Arslan

Yayıncı: Serkan Fidan - PRİŞTİNE

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 'Bereket Konvoyu' Kosova'da - Son Dakika


Advertisement