Berkin Elvan'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika
Güncel

Berkin Elvan'ın Ölümüne İlişkin Dava

Berkin Elvan\'ın Ölümüne İlişkin Dava

Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada yargılanan polis memuru sanık F. D. "Müdahaleler ara ara devam etti.

06.04.2017 16:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gezi Parkı odaklı olaylarda 16 Haziran 2013'te yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra 11 Mart 2014'te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın ölümüne ilişkin davada yargılanan polis memuru sanık F. D. "Müdahaleler ara ara devam etti. 25-26 saat görev yaptık. Kimsenin ölümüne sebep olacak şekilde müdahalede bulunmadım. Kimsenin ölmesine yaralanmasına sebep olmadım. Hiçbir arkadaşımdan da böyle bir şey duymadım." dedi.

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesince Çağlayan'daki İstanbul Adliyesindeki büyük salonda görülen duruşmada, savunma yapan sanık F.D. olay günü çok yoğun çalıştıklarını, Okmeydanı'nda da müdahalenin başladığını, kendilerinin E-5 Karayolunun trafiğe açılması için müdahalede bulunduklarını anlattı.

Daha sonra göstericilerin E-5'i kapatmamaları için çimenlikte beklediklerini belirten F.D. "Müdahaleler ara ara devam etti. 25-26 saat görev yaptık. Kimsenin ölümüne sebep olacak şekilde müdahalede bulunmadım. Kimsenin ölmesine yaralanmasına sebep olmadım. Hiçbir arkadaşımdan da böyle bir şey duymadım" diye konuştu.

Gaz kullanma kursunu tamamlayanların çevik grubunda Zet (gaz tüfeği) kullanabildiğini ifade eden sanık F.D, kendi grubunda 4-5 kişinin Zet kullanabildiğini belirtti.

Zet'i dönüşümlü olarak kullandıklarını anlatan sanık F.D, "Nerede kullandığımı hatırlamıyorum. Gece kullanmış olabilirim, net olarak hatırlamıyorum. İç kesimlere ben de girmedim, bulunduğum grup da girmedi." ifadelerini kullandı.

Mahkeme Başkanının "Sabaha karşı iç kısımlara ateş açıldığını gördün mü?" sorusuna, sanık F.D, "Orada bir park gibi yer var. İç kısımlardan gelen saldırı ve molotoflara karşılık, iç kısımlara doğru ateş yapıldığını görüyordum." diye cevapladı.

Başkanın "Görüntüleri izledin mi? Bilirkişi raporuna göre 2. Zetçi yüzde 30 sensin" demesi üzerine sanık F. D. görüntüleri izlediğini belirterek, kimsenin net olmadığını, herkesin tek giyim olduğunu ve bu nedenle kendisi de dahil kimseyi teşhis edemediğini söyledi.

Daha sonra müşteki avukatlarının sorularını yanıtlayan sanık F. D. savunmasını tamamladı. Müşteki avukatları bu savunmanın yeterli olmadığını, sanığın duruşmanın ileriki aşamalarında da beyanda bulunması gerektiğini vurguladı.

Beyanda bulunan Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan da oğlunu fırına yolladığını ifade ederek şunları kaydetti:

"Ben çay demledim. Tam yumurta soyacaktım. Kapılarımız ve camlar kapalıydı ses duymuyorduk. Yumurtayı kızlara bıraktım, Berkin'e bakmak için. Tam o sırada zil çaldı, Berkin'in kafası yarıldığı söylendi. Ben normal düştü zannettim. Benim çocuğumun yaşama şansı yüzde 50 iken götürmemize izin vermediler. 5 dakika mesafede olan yere 25 dakikada gitti benim çocuğum. Ben çocuğumu ekmeğe gönderdim, kana büründü."

Beyanın ardından Gülsüm Elvan'ın fenalaşması üzerine, duruşma verilen aranın ardından devam ediyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Berkin Elvan'ın Ölümüne İlişkin Dava - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement