Beşiktaş - Kardemir Karabükspor Maçının Ardından (1)

Beşiktaş Antrenörü Havutçu: "sezon Başından Bu Yana Bu Kadar Pas Hatası Yapmamıştık"
BEŞİKTAŞ ANTRENÖRÜ HAVUTÇU: "SEZON BAŞINDAN BU YANA BU KADAR PAS HATASI YAPMAMIŞTIK"
BEŞİKTAŞ BASIN SÖZCÜSÜ DÜREN: "İKİNCİ YARININ BAŞINDAN BERİ BEŞİKTAŞ YÖNETİMİ OLARAK ANLAM VEREMEDİĞİMİZ ACAYİP KARARLAR VAR"
SİYAH-BEYAZLI FUTBOLCU SİVOK: "BUGÜN KÖTÜ OYNADIK"
KARDEMİR KARABÜKSPOR TEKNİK DİREKTÖRÜ İLDİZ: "MAÇIN SON DAKİKALARI HARİÇ OYUN İSTEDİĞİMİZ GİBİ GİTTİ"
Beşiktaş antrenörü Tayfur Havutçu, Kardemir Karabükspor ile 1 -1 berabere kaldıkları maçın ardından yaptığı açıklamada, mücadeleye iyi başlayamadıklarını ve ilk yarıda istedikleri baskıyı kuramadıklarını söyledi.
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Tayfur, İstanbul Büyükşehir Belediyespor mağlubiyetinden sonra evlerindeki karşılaşmadan galibiyetle ayrılmak istediklerini belirterek, "Oyuna istediğimiz gibi başlayamadık. İlk yarıda baskı oluşturamadık. Belki sezon başından bu yana bu kadar pas hatası yapmamıştık. İkinci yarıda golü yedikten sonra beraberliği yakaladık. Oyuncu değişikliklerinden sonra baskıyı uyguladık, ama yakaladığımız pozisyonları değerlendiremedik. 2 puan kaybettik, üzgünüz. Üst sıralara çıkmak için galibiyet serisi istiyorduk. Ama bunu sağlayamadık. En fazla iki maç üst üste kazandık" dedi.
Havutçu, Almeida'nın şutunda topun çizgiyi geçtiğini vurgulayarak, "Televizyonda gol olduğunu gördük. Maalesef futbolda böyle hatalar var. Dünya Kupası'nda da olmuştu" diye konuştu.
Puan cetvelinde geride olduklarını da dile getiren Havutçu, "Hedefimiz bir seri yakalayıp üst sıralara tırmanmak. Geride 14 maçımız var. Maksimum puan toplamak istiyoruz. Şampiyon olamıyorsak da en kötü Şampiyonlar Ligi'ne katılmayı kovalayacağız" şeklinde konuştu.
Bu arada Almeida ile ilgili bir soruya da Havutçu, "Almeida önemli bir oyuncu. Bugün de iyi çalıştığına inanıyorum. Bir iki pozisyon yakaladı, ama maalesef olmadı" yanıtını verdi.
Siyah-beyazlı futbolcu Tomas Sivok da, ilk yarıda istedikleri oyunu sahaya yansıtamadıklarını belirtti.
Çek futbolcu, ilk yarıda yeterince mücadele etmediklerini belirterek, "İkinci yarıda yediğimiz golü telafi ettik. Ancak sonrasında pozisyonları değerlendiremedik. Bir golümüz de verilmedi. Bugün kötü oynadık" dedi.
Bu hatanın 3 puanlarına mal olduğunu anlatan Sivok, "Hiçbir takım için iyi bir durum değil. Pozisyona uzaktım. Göremedim, ama yakın olan arkadaşlar kesinlikle topun çizgiyi geçtiğini söylüyorlar" şeklinde konuştu.
Sivok, Emenike ile ilgili bir soruya da, "Maçtan önce Emenike'ye hazırdık. Onun üzerinden oynayacaklarını biliyorduk. İyi bir oyuncu, ama büyük
takıma gittiklerinde nasıl bir performans göstereceklerini bilemezsiniz. Ama iyi bir oyuncu olduğunu kabul etmemiz lazım" yanıtını verdi.
Şampiyonluk şansları ile ilgili bir soru üzerine de Sivok, "Maçları tek tek düşünmeliyiz. 3 kulvarda devam ediyoruz. Daha çok maçımız var. Her maça kazanmak için çıkacağız ve sezon sonunda nerede olduğumuza bakacağız. Şampiyonluğu kaybetsek bile Şampiyonlar Ligi'ne katılmak istiyoruz" dedi.
Kaleci Hakan Arıkan da, sahadan beraberlikle ayrıldıkları için üzgün olduğunu vurgulayarak, "Belli zamanlarda iyi mücadele ettik. Özellikle ikinci yarı tek kale oynandık, ama sadece 1 gol bulduk" diye konuştu.
Bu arada basın toplantısında, ayağında sakatlığı bulunduğu ve hastaneye gitmesi gerektiği gerekçe gösterilerek Hakan'a soru sorulmasına izin verilmedi.
BEŞİKTAŞ BASIN SÖZCÜSÜ METE DÜREN: "
Beşiktaş Kulübü basın sözcüsü Mete Düren ise, maçın ardından basın mensuplarına yaptığı açıklamada, ikinci yarının başından beri Beşiktaş yönetimi olarak anlam veremedikleri kararların yaşandığını dile getirerek, "Hakemlerin verdiği acayip kararlar var" şeklinde konuştu.
Hakemlerin bu yöndeki tavırların psikolojik olduğunu belirten Düren, "Yıldızlardan oluşan ve Türkiye standartlarının üstünde oynayan Beşiktaş karşısında rakip takımlar ezilmiyor, hakemler eziliyor. Orta hakemin, yan hakemin yardımı olmadan çizgiyi 30 santim geçmiş topta gol kararı vermesi gerekiyordu" diye konuştu.
Almeida'nın şutunda topun içeri girdiğini maçı izleyen herkesin söylediğini kaydeden Mete Düren, şöyle konuştu:
"Herkes bunu görüyorsa orta hakem de görmeliydi. Beşiktaş'a karşı konsantre bir şekilde yanlış kararlar verilmesi tesadüf olamaz. Hakem kararları futboldan uzak, psikolojik olmaya başladı. Problemli olarak maçlara çıktıklarını düşünüyorum. Beşiktaş maçlarında hakem kararlarının Türk futbolunu ileri götürdüğünü söylemem. Biz destek olmalarını beklemiyoruz, ama köstek de olmasınlar."
Yanlışların düzelmesi için adım atması gerekenin Merkez Hakem Kurulu olduğunu kaydeden basın sözcüsü Düren, "Bazı kararlar almak zorundalar. Bizlerin şikayetleriyle hakemler düzelmez" diyerek sözlerini tamamladı.
KARDEMİR KARABÜKSPOR CEPHESİ
Kardemir Karabükspor Teknik Direktörü Yücel İldiz ise, Beşiktaş ile zorlu bir mücadele yapacaklarını bildiklerini ifade ederek, "Beşiktaş çok kaliteli ve ciddi bir rakip, ama biz de takım oyunu oynuyoruz. Rakip kim olursa olsun kendi oyunumuzu ortaya koymaya çalışıyoruz. İlk 10 dakikadan sonra oyunda dengeyi kurduk ve devre arasına kadar bizim istediklerimiz oldu. Yalnız ilk yarıda kaçırdığımız goller hayal kırıklığı yaşattı" dedi.
Maçın ikinci yarısına da iyi başladıklarını ve golü bulduklarını vurgulayan İldiz, "Beşiktaş kazanmak için son 25 dakika heyecan fırtınası şeklinde ve çok zorlu geçti. Son dakikalar hariç oyun istediğimiz gibi gitti. Gereksiz yere kapandık. Beşiktaş gibi kaliteli bir takımdan puan almak bizim için iyi oldu, galip de gelebilirdik" ifadelerini kullandı.
Hakemlerin yönetimi ile ilgili bir soruya İldiz, "Hakemler hakkında yorum yapmadım, yapmam. Maçın kırılma anları ilk yarıda yakaladığımız golleri
değerlendirememek oldu. Bunun dışındakileri değerlendirmek bize düşmez" yanıtını verdi.
İldiz, bir soru üzerine Emenike'nin kendileri için çok önemli bir oyuncu olduğunu kaydederek, şunları söyledi:
"Emenike çok etkili bir oyuncu. Oyuncu arkadaşlarımızı ikaz etmemize rağmen zaman zaman kolaylığa kaçıp Emenike'yi arayabiliyorlar. Ona da çok yük biniyor. Ama diğer oyuncularımız da iyi mücadele etti ve ellerinden geleni yaptı. Emenike, takımımızın itici gücü."
Kardemir Karabüksporlu futbolcu Hakan Söyler de, Beşiktaş karşısında tüm arkadaşlarının iki kişilik mücadele ettiğini ve sahadan beraberlikle ayrıldıklarını belirtti.
Beşiktaş'ın gücünü bildiklerini dile getiren Hakan Söyler, "Dünya starları vardı ve taraftarları iyiydi. İlk yarı istediğimiz gibi geçti. Ama maçın sonlarına doğru baskı yedik. Her şeye rağmen beraberliği koruduk ve İnönü gibi tabiri yerindeyse cehennemden çıktık" dedi.
Birol Hikmet de bu stattan 1 puan almanın önemli olduğunu ifade ederek, "Rakiplerimiz buradan kolay kolay puan alamaz. Dünya starlarına karşı oynamak bambaşka bir şey. İlk yarı iyi oynadık, ama baskıdan dolayı ikinci yarıda geri çekildik. Kendimizi kanıtladık" dedi.