Beşiktaş'ta Polise Yapılan Silahlı Saldırı - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beşiktaş'ta Polise Yapılan Silahlı Saldırı

25.08.2015 12:11

Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Dolmabahçe Sarayı'nda nöbet tutan polislere yönelik saldırının güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik kamerası görüntülerde, saldırganların ellerinde poşetlerle Beşiktaş istikametinden yürüyerek Dolmabahçe Sarayı Saltanat Kapısı'na gelişleri görülüyor. Dikkat çekmemek için silahları poşet içerisinde taşıyan saldırganların, olay yerine  geldiklerinde birinin el bombasını attığı diğerinin ise bu sırada tabancayla ateş ettiği görülüyor.

Kayıtlarda, saldırı esnasında vatandaşların panik halinde bölgeden uzaklaştıkları ve saldırganların yaya olarak kaçtıkları izleniyor. Şüphelilerin, daha sonra Beyoğlu Gümüşsuyu'ndaki Almanya'nın İstanbul Başkonsolosluğu yakınlarında bir bina girişinde elbiselerini değiştirerek bölgeden kaçmaya çalıştıkları görülüyor.

Olayın geçmişi

Dolmabahçe Sarayı'ndaki saygı nöbeti tutan polislerin bulunduğu noktaya 19 Ağustos'ta terör örgütü mensuplarınca el bombalı ve silahlı saldırı düzenlenmiş, olay sonrasında düzenlenen operasyonda, terör örgütü DHKP-C üyesi 2 kişi, 2 el bombası, 1 otomatik silah, 1 tabanca ve bu silahlara ait bol miktarda mühimmatla yakalanmıştı. Bu arada yakalanan şahısların aynı zamanda 8 Ağustos 2015'te AK Parti İstanbul İl Başkanlığı binasına yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştirenler olduğu tespit edilmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'ta Polise Yapılan Silahlı Saldırı - Son Dakika


Advertisement