Beşiktaş'taki Trafik Kazası Davası - Son Dakika
Güncel

Beşiktaş'taki Trafik Kazası Davası

Beşiktaş\'taki Trafik Kazası Davası

Motosikletli üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan kadın sürücü, ilk duruşmada tahliye edildi

13.09.2013 17:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Beşiktaş'ta motosikletli üniversite öğrencisine çarparak ölümüne neden olduğu iddiasıyla hakkında dava açılan kadın sürücü, ilk duruşmada tahliye edildi.

İstanbul 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Ziyneti Semra Öndeş, ölen Can Zarb'ın (24) ailesi ve taraf avukatları katıldı.

Duruşmada kimlik tespitinin yapılmasının ardından savunması alınan sanık Öndeş, olayın gerçekleştiği 7 Ağustos'ta idaresindeki 34 EY 6096 plakalı otomobille Ortaköy'den Bebek istikametine giderken Cemil Topuzlu Parkı yakınlarına geldiğinde sürekli benzin aldığı istasyona yöneldiğini söyledi.

İstasyona girerken hızını düşürdüğünü ve kontrollü bir şekilde istasyon yönüne dönüş yaptığını belirten sanık Öndeş, "Zira bu döndüğüm yerde yaya geçidi vardı. Yaya geçidi olduğundan gelen araçların burada hızlarını düşürdüğünü biliyordum ve gelen herhangi bir araç da görmediğim için dönüş yaptım. Tam bu sırada bir motorsikletin bana çarptığını fark ettim. Bundan sonra şoka girdim daha sonra gelişen olayları hatırlamıyorum" diye konuştu.

"Bana ne ceza verirseniz verin, hiçbir ceza genç bir insanın ölümünü mazur gösteremez" diyen Öndeş, suçunu bu şekilde kabul ettiğini ifade etti.

Can Zarb'ın kardeşleri ve babası, sanıktan şikayetçi olduklarını belirterek, davaya katılma talebinde bulundu.

Zarb ailesinin avukatı da kazada yaralanan diğer kişinin İsviçre'de ameliyat edildiğini ve felç kalma riskinin bulunduğunu iddia ederek, "Sanık benzin istasyonuna çıkış bölümünden girmeye çalışmıştır. Her ne kadar sinyal verdiğini, hızını azalttığını savunmuş ise de görgü tanıkları bunun aksini söylemiştir" dedi.

Sanık avukatı Bahri Belen ise müvekkilinin istasyona yasak yerden girmeye çalıştığını ancak hiçbir uyarı levhasının bulunmadığını kaydetti.

Mahkeme heyeti, sağlık durumu, delillerin toplanmış olması ve karartılma ihtimalinin bulunmaması gerekçesiyle sanığın tahliyesine hükmetti. Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı koyan heyet, ayrıca dava dosyasının rapor hazırlanması için Adli Tıp Kurumu Trafik İhtisas Dairesi'ne gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

Olayın geçmişi

Beşiktaş Kuruçeşme'de 7 Ağustos'ta meydana gelen kazada, kullandığı motosikletle aniden şerit değiştirdiği belirtilen Miami Üniversitesi öğrencisi Can Zarb, benzin istasyonuna doğru dönüş yapmak isteyen 67 yaşındaki Ziynet Semra Öndeş'in otomobiline çarparak hayatını kaybetmişti.

Kazada, Zarb'ın arkadaşı Galissard de Marigna da yaralanmıştı. Olayla ilgili yapılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, sanık Ziyneti Semra Öndeş hakkında 15 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Beşiktaş'taki Trafik Kazası Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement