Beü'de Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Açılıyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Beü'de Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Açılıyor

Beü\'de Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Açılıyor
05.06.2012 16:36

Bitlis Eren Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı olarak Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, bu yıl açılıyor.

Bitlis Eren Üniversitesi'ne (BEÜ) bağlı olarak Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksekokulu, bu yıl açılıyor. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, açılan her yeni bölümle birlikte Bitlis'in kültür mozağinin de değişeceğini; birçok bölümün altyapısının hazır olduğunu, bu bölümlere bu yıl öğrenci alacaklarını söyledi.

BEÜ bünyesinde 2 yıllık yüksekokul olarak bu yıl öğrenci alacak olan Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon bölümü, Türkiye'de bir ilk olacak. BEÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Doğru, uzun zamandan beri konuyla ilgili çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Son yıllarda ihtiyaç haline gelen bu bölümün çalışmalarının tamamlandığını, bu yıl 30 öğrenci alarak programın açılışını yapacaklarını anlatan Prof. Dr. Doğru, Bitlis Eren Üniversitesinin kurulduğu günden beri birçok ilke imza attıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"İŞ GARANTİLİ BÖLÜM"

"Bir taraftan kampus binalarımızın inşaatları devam ederken, diğer taraftan akademik bölümlerimizi de tek tek hayata geçiriyoruz. Uzun süreden beridir altyapı çalışmalarını sürdürdüğümüz ve Türkiye'de bir ilke imza atacağımız Engelli Bakımı ve Rehabilitasyon Yüksek Okulumuzu bu yıl Sağlık hizmetleri Meslek Yüksekokulu bünyesinde açıyoruz. Bu yıl 30 öğrenci ile başlayacağımız bölümlerden mezun olan öğrencilerimizin iş garantisi de olacak. Bu bölümde öğrenci mezun eden okul bulunmadığı için buradan mezun olanlar kurumlar tarafından tercih edilecekler. İş garantisi olan bu bölüme talebin yoğun olmasını bekliyoruz. Bu yüksek okulumuzda ayrıca Yaşlı Bakımı bölümü de öğrenci alacak. Buraya da 30 öğrenci kontenjanımız var."

YENİ BÖLÜMLER BİTLİS'İN KÜLTÜR MOZAĞİNİ DEĞİŞTERECK

Prof.Dr. Doğru, her yıl yeni bölümler açtıklarını bu nedenlede öğrenci sayısında da artış olduğunu belirterek, hedefledikleri gibi 15 bin öğrenciye ulaşacaklarını söyledi. Açılan yeni bölümlerin Bitlis'in kültür mozağini de değiştireceğini belirten Prof. Dr. Doğru, bir çok bölümün altyapının hazır olduğunu, hazır olan bölümlere bu yıl öğrenci alacaklarını da söyledi. Bu yıl yeni açılacak bölümler arasında Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Jeofizik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik Elektronik Mühendisliği, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ile beden Eğitimi Spor Meslek Yüksekokulu'nun bulunduğunu belirten Prof.Dr. Mahmut Doğru, bu programların bazılarına bu yıl bazılarına ise önümüzdeki yıl öğrenci alacaklarını anlattı. Prof. Dr. Doğru, "Ayrıca İslami İlimler Fakültesi kararımız da çıktı. Bu programa da yine önümüzdeki yıl öğrenci almaya başlayacağız" dedi.

ÖÇ-(FE/AAA) - Bitlis

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beü'de Engelli Bakım ve Rehabilitasyon Yüksekokulu Açılıyor - Son Dakika


Advertisement