Beykoz'da barınak önünde eylem; veteriner işleri müdürü iddialara cevap verdi - Son Dakika
Güncel

Beykoz'da barınak önünde eylem; veteriner işleri müdürü iddialara cevap verdi

Beykoz\'da barınak önünde eylem; veteriner işleri müdürü iddialara cevap verdi

BEYKOZ Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde toplanan bir grup hayvansever, hayvan ölümlerinin yaşandığını ve kötü koşullar olduğunu iddia ederek eylem yaptı.

24.12.2022 17:25  Güncelleme: 16:27
BEYKOZ  Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi önünde toplanan bir grup hayvansever, hayvan ölümlerinin yaşandığını ve kötü koşullar olduğunu iddia ederek eylem yaptı. Merkezi gezdiren Veteriner İşleri Müdürü Turgut Özdemir ise, "Sosyal medyada paylaşılanlar, Beykoz'un çeşitli yerlerinde araba çarpması, başka hayvanların saldırması, hastalıklar gibi sebeplerle ölmüş ve merkezimize getirilmiş ya da ağır yaralı olarak getirilip tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamış hayvanların görüntüleridir" diye konuştu.

"BU LAR HEPİMİZİ ÇOK ÜZDÜ"

Bir grup hayvansever, Beykoz  Belediyesi  Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'nde köpek ölümlerinin yaşandığı ve  koşulların kötü  olduğunu iddia ederek eylem yaptı. Barınak önünde toplanan grup, sosyal medyadaki paylaşımları gerekçe gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Yasemin Baban, "Burada toplanmamızın sebebi 1-2 gün önce sosyal medyada,  hayvan rehabilitasyon içinde çekilmiş, paylaşılmış fotoğraflar. Bu fotoğraflar hepimizi çok üzdü. Bu yolun üstündeki köpeklerimiz başka ilçelere atıldı. Doğal yaşam alanını gezdiğimizde yetkililer bize burada bin 300, bin 500  köpek olduğunu söylediler. Bir hafta sonra oradaki sayı  sadece  350'ye düştü. Yani bu 800 köpeğin ne olduğuna dair hiçbir bilgi alamadığımız için bazı arkadaşlarımız da artık içeriye gidip beslemekten bu acıyı ve üzüntüyü görmemek için vazgeçtiler. Burada soruşturma yapılmalıdır"  dedi.

"350-400 HAYVAN VARKEN ŞU ANDA 50-60 HAYVAN VAR"5 yıldır buradaki hayvanları görmeye, sevmeye ve yemek bırakmaya geldiğini söyleyen Erdem Algın da "Polonezköy sapağından Mahmut Şevket Paşa'ya kadar 10 gün önce 350-400 hayvan varken şu anda 50-60 hayvan var. Nerede bunlar? Hepsi kaybolmuş olamaz. Aynı anda da morgda 350 hayvan var. Ben sabahtan beri uğraşıyorum. Kaymakamlık, belediye şu anda oralardan geliyorum. Yazılı dilekçe de verdim, hayvanları teşhis etmek için. Kapılar kapalı" diye konuştu. Eylem yapan gruptakilerden bazıları gözyaşlarını tutamadı.

"2 YILDA 16  BİN KÜSÜR HAYVANIMIZA MUAYENE VE TEDAVİ İŞLEMİ GERÇEKLEŞTİRDİK" İddialar üzerine Beykoz  Belediyesi Hayvan Rehabilitasyon Merkezi'ni gezdiren merkezin Veteriner İşleri Müdürü Turgut Özdemir,  "Burası Beykoz Belediyesi'nin hayvan rehabilitasyon merkezi ve doğal yaşam alanıdır. 2004 yılına çıkartılan 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında biz faaliyetlerimizi yürütmekteyiz. Bu alanlarda sokaktaki hayvanlarımızın kısırlaştırmalarına tedavi ve muayene işlemlerini, kuduz aşılamalarını, aynı zamanda mikroçiple kayıt altına alarak  hayvan bilgi sistemine girilme işlemlerini yürütmekteyiz. Yaklaşık son 2 yılda 16 bin küsür hayvanımıza muayene ve tedavi işlemi gerçekleştirdik. Yaklaşık 4 bine yakın hayvanımızı kısırlaştırma işlemleri gerçekleştirdik" dedi. "HAYVANLARIMIZI BİZ SOKAKLARDAN TOPLUYORUZ" "Haftanın 7 günü saat 11.00-15.00 saatleri arasında vatandaşlarımız gönül rahatlığıyla  buralara gelip tüm bu süreçleri görebilip ziyaret edebilir" diyen Özdemir, "Hayvanlarımızı biz sokaklardan topluyoruz. Bu hayvanlar sokaklarda trafik kazası yaralanma, enfeksiyonel durumlar gibi birçok  acı ve şiddet gören süreçlerden geçiyorlar. Biz hayvan nakil araçlarımızı buraya getiriyoruz. Hastane kısmında veteriner hekim arkadaşlarımız müdahalelerini yapıyorlar. Rehabilitasyon sürecini tamamlanan hayvanlarımızı  yerlerine bırakıyoruz. Şikayet gelen saldırganlık vakalarını da doğal yaşam alanlarında çözmeye çalışıyoruz "diye konuştu. "MERKEZİMİZDE ÖLDÜRME, İŞKENCE KESİNLİKLE OLMAMIŞTIR"Özdemir "Merkezimizin içinde bir itlaf, işkence ya da öldürme hiçbir şey kesinlikle olmamaktadır. Çünkü biz burada 6  tane veteriner hekimle çalışıyoruz. 66  tane yardımcı personelle çalışıyoruz biz burada. Süreçlerimizi  sokak hayvanlarının daha rahat yaşamaları, sağlıklı yaşamaları, daha iyi şartlarda yaşamaları için oluşturuyoruz. Hayvan sevmek isteyen, hayvan sahiplenmek isteyen, buraları görmek isteyen vatandaşlarımız ellerinde mamalarıyla ya da yemekleriyle gelebilirler. ve tüm sürecek kendileri hakim ve süreçten haberdar olabilirler" şeklinde konuştu

" VE VİDEOLAR TAMAMEN RUTİN HASTANE SÜRECİNDE GERÇEKLEŞEN OLAYLARDIR"

Sosyal medyaya yansıyan görüntülere değinen Özdemir, "6 ay önce işe aldığımız  veteriner hekimin kamu kurumu yaklaşımına uymayacak kişisel verileri koruma kanunu ve muhalefet edecek tarzda  içerideki bilgi, belge ve görüntüleri dışarıya sızdırmasından ibarettir. Maalesef sokaktan aldığımız hayvanlarımız, yapılan tüm müdahalelere rağmen maalesef ölebiliyor. Bu ölen hayvanların tamamı kayıt altına alınmış vaziyette. Yaşayanlar da buna dahil. Bunun anlamı şudur. Ölen hayvanlar bizim hayvan rehabilitasyon merkezimizdeki morga kaldırılır. Morta tutanakları tutulur. Ardından hayvan mezarları bu doğal yaşam içinde olan hayvan mezarlığımıza da gömülür. Bahsedilen hayvanseverlerin protesto mahiyetinde söylediği görüntü, fotoğraf ve videolar tamamen rutin hastane sürecinde gerçekleşen olaylardır. Burada her bölümün görevli personeli var. Hayvanların görülmemesi, bakılmaması ya da müdahale zaten söz konusu değil. İftira ve karalama kampanyasını lütfen inanmasın vatandaşlarımız" dedi.


- İstanbul
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Beykoz'da barınak önünde eylem; veteriner işleri müdürü iddialara cevap verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement