Beylikdüzü Belediyesi engellilerin yaşam şartlarını kolaylaştırmak için yaptığı çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda Beylikdüzü Belediyesi birim müdürlüklerinden oluşan 'Engelliler Komisyonu' kurarak çalışmalarına başladı.
Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü Engelliler Bürosu Birimi tarafından çeşitli projeler üretilmeye başlandı. İlçede ikamet eden özel vatandaşların yaşadığı sıkıntıları çözmeye yönelik çalışmalar, engellilerin de düşünceleri alınarak hayata geçiriliyor. ADM Belediye ek binada yapılan toplantıda konuyla ilgili bilgiler verildi. 'Erişebilirlik' başlığında yapılan toplantıda, Beylikdüzü Belediyesi birim müdürlerine önemli anekdotlar aktarıldı.
Herşey 'Engelsiz' bir Beylikdüzü için…
Programda, İBB Erişebilirlik Komisyon Üyesi ve Erişebilirlik Danışmanı Hakan Özgün ve Özürlüler Vakfı Genel Sekreteri Esra Berberoğlu tarafından temel konular işlendi. Bunlar; 'tekerlekli sandalyeye uygun kaldırım iniş çıkışları', 'asfaltlamanın engellilere yönelik tasarlanması' ve 'kaldırımlarda bulunan engellerin düzenlenmesi' gibi başlıklardı. Daha sonra, Beylikdüzü Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürü Özen Gökçayoğlu da yaptığı sunumla bazı bilgiler verdi.
Programa katılan Beylikdüzü Belediye Başkan Yardımcısı Efrahim Yeşil de belediye olarak yapılan bu çalışmaların en temel amacının; engellileri sokağa çıkarabilmek ve rahat yaşam şartları sağlamak olduğunu belirtti. Yeşil sözlerini, "Engelsiz bir Beylikdüzü için çalışmalarımız hız kesmeden devam edecek!" diye sürdürdü.
Son Dakika › Güncel › Beylikdüzü Belediyesi Erişebilirlik Projesini Başlattı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?