Uludağ Üniversitesi İbrahim Orhan MYO Öğretim Elemanı Dr. Hülya Akbaş İlik, Yenişehir ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen "Altın Biber Festivali" için yağ biberinden reçel üretti. Dünyada ilk olduğu ileri sürülen biber reçeline patent alınacak.
Dr. Hülya Akbaş, festivalin gündeme gelmesi ile MYO Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız'ın fikir ve desteği ile böyle bir çalışma içine girdiğini belirterek, "Bizim gayemiz biber üretiminde son derece önemli olan ilçemize katkıda bulunmak. Kırmızı biber reçelinin patentini de alarak ilçemizin tanıtımına katkı sağlamak istiyoruz" dedi.
Daha önce reçelle ilgili üç patentinin olduğunu belirten Akbaş, 'Genellikle tercihimiz annelerimizin yaptığı bol meyveli reçellerdir. Ben de bu düşünce ile yüzde 70 meyveli reçel, çilek, vişne ve frambuazlı karışık reçel ve karpuz reçeli olmak üzere üç ayrı patent aldım. Ancak kırmızı biber reçeli dünyada daha ilk. Daha önce domates ve patlıcan reçeli yapılmış. Bu ilk. Bunun için mutluyuz" şeklinde konuştu.
Kırmızı biber reçelinin antioksitan bakımından ve vitamin olarak son derece zengin olduğunu belirten Akbaş, 'A, E, C vitaminleri mevcut. Vücuda son derece faydalı" diye konuştu.
U.Ü. İbrahim Orhan MYO Müdürü Prof. Dr. Bahri Yıldız da, Dr. Hülya Akbaş'a teşekkür ederek, festivalin ruhuna uygun bir reçel olduğunu söyledi. - BURSA
Son Dakika › Güncel › Biberin Reçelini Yaptı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?