Bilgievleri Siyer Kulübü Osmanlı Şehrinde - Son Dakika
Güncel

Bilgievleri Siyer Kulübü Osmanlı Şehrinde

Bilgievleri Siyer Kulübü Osmanlı Şehrinde

Başakşehir Belediyesi Bilgievleri'nin kulüp faaliyetleri arasında yoğun ilgi gören Siyer Kulübü, gezilerine devam ediyor.

18.06.2013 15:17

Kulüp bünyesinde son olarak öğrenciler tarihi dokusu ve yeşillikleriyle göz dolduran Bursa'ya gezi düzenledi.

Şehir içi ve dışına düzenlenen gezilerle öğrenciler Türkiye'nin güzelliklerini görerek, yaşayarak öğreniyor.

Öğrenciler, Bursa'nın tarihi ve kültürel dokusuna hayran kaldı

Peygamberimizin hayatını öğrenme, anlama ve yaşama amacıyla faaliyetler yürüten Siyer Kulübü, Şahintepe, Cevdet Kılıçlar, Cemil Meriç, Güvercintepe ve Akif İnan Bilgievleri arasında düzenlenen Siyer Final Yarışmasına katılan öğrencilerden oluşan grubun katılımıyla 'Bursa Kültür ve Tarih Gezisi' düzenlendi. Eğitmenleri eşliğinde yapılan gezide, öğrenciler Bursa'nın tarihi ve kültürel mekanlarını gezdi. Ulu Cami, Yeşil Cami, Emir Sultan Cami, Osman Gazi, Orhan Gazi türbelerini de ziyaret ederek, bilgiler aldı.

Öğrencilerin bugüne kadar tarih kitaplarından öğrendikleri Bursa'nın tarihi ve kültürel mirasını yakından incelediler. Bursa gezisiyle tarih yolculuğuna çıkan öğrenciler, Osmanlı'nın ilk başkentinde; tarihi açıdan çok zengin Bursa, Uludağ yolu üzerindeki İnkaya köyünü, aynı adla bilinen 598 yaşındaki çınarı yakından gördü. 700 yıllık geçmişe sahip Cumalıkızık köyünü gezdi. Gezinin bir diğer durağı ise İnegöl'ün doğal zenginliği olan Oylat Mağarası oldu. 665 m uzunluğundaki Oylat Mağarasını gezen öğrenciler, gezi esnasında mağara hakkında bilgiler de aldı.

Öğrenciler İznik'in çinilerini yakından gördü

Anadolu'da çinileri ile bilinen İznik Kültür gezisinde ise öğrenciler; Yeşil cami, Çini han, Kudbettin Cami, İznik kalesini ziyaret ettiler. Ayrıca Bursa İskender Kebap, İznik Köftesi ile yöresel yemeklerin tadına bakan öğrenciler, İznik Gölü kıyısında istirahat ederek güzel bir gün yaşadılar.

Bilgievleri'nin kültür gezilerini çok sevdiklerini belirten öğrenciler, Bursa'nın tarihi ve manevi atmosferini doyasıya yaşadı. Bilgievleri öğrencileri Osmanlı Devleti'nin ilk başkenti olan Bursa'yı geziden memnun kaldıklarını belirterek, geziyi düzenleyen hocalarına teşekkür ettiler. Bütün gün süren gezide renkli ve samimi sahneler yaşandı. Öğrenci ve öğretmenler bütün senenin yorgunluğunu geziyle attı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bilgievleri Siyer Kulübü Osmanlı Şehrinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement