80 Yıl Sonra Bir İlk! Ağaçta Yaşayan 1 Kiloluk Dev Sıçan Bulundu - Son Dakika
Güncel

80 Yıl Sonra Bir İlk! Ağaçta Yaşayan 1 Kiloluk Dev Sıçan Bulundu

Bilim adamları, 80 yıl sonra ilk defa bir sıçan türü keşfetti. Solomon Adaları'nda yaşayan dev sıçan, 45 cm büyüklüğünde ve ağaçta yaşıyor.

28.09.2017 13:35  Güncelleme: 14:55

Bilim adamları, Solomon Adaları'nda yaşayan dev sıçan türü keşfetti. Araştırmacılar, 45 cm büyüklüğünde bir fare türü keşfetti.

NORMAL SIÇANDAN 4 KAT DAHA BÜYÜK

Science Daily haberine göre, ABD'nin Chicago kentindeki Field Müzesinden araştırmacı ve Mammalogy dergisi başyazarı Tyrone Lavery, Solomon Adaları'nda, ABD'deki siyah sıçanlardan yaklaşık 4 kat daha büyük olduğunu açıkladı.

HİNDİSTAN CEVİZİNİ KIRABİLECEK DİŞLERİ VAR

Ağaçta yaşayan ve hindistan cevizi kabuğu gibi çok sert yemişleri bile kırabilecek dişlere sahip dev bir sıçan türü keşfedildiğini söyledi.

"80 YILDAN SONRA KEŞFEDİLEN İLK SIÇAN"

Lavery, "Uromys vika" adını verdikleri yeni sıçan türü için, "Solomonlar'dan 80 yıl sonra keşfedilen ilk sıçan ve bu, insanların aramakla bulamayacağı kadar zor bir keşif." dedi.

"9 METRE YÜKSEKLİKTE YAŞIYOR"

Sıçanın ağaçta yaşadığı için şimdiye kadar keşfedilemediğini belirten Lavery, şunları kaydetti:

"Yerde yaşayan bir şey arıyorsanız sadece iki boyuta bakarsanız: sağa sola ve öne arkaya ama 9 metre yükseklikteki ağaçlarda yaşayan bir şeyin peşindeyseniz o zaman yepyeni bir boyutta araştırma yapmanız gerekiyor."

DİĞERLERİNDEN FARKLI YEPYENİ BİR SIÇAN TÜRÜ

Solomon Adaları'nda bilinen 8 sıçan türü yaşadığını ve kafatası özelliklerine bakıldığında bu yeni türün diğerlerinden farklı olduğunu dile getiren Lavrey, DNA analizlerinin de Uromys vika'nın yeni bir sıçan türü olduğunu doğruladığını ifade etti.

NORMAL SIÇANDAN 5 KAT DAHA AĞIR

ABD'de görülen sıçanlar yaklaşık 200 gram ağırlığındayken Solomon Adaları'nda keşfedilenlerin ağırlığı 1 kilogramı bulabiliyor. Uromys vika'nın uzunluğu da burnunun ucundan kuyruğunun ucuna kadar yaklaşık 45 santimetre.

Keşif "Mammalogy" dergisinde yayımlandı.

80 Yıl Sonra Bir İlk! Ağaçta Yaşayan 1 Kiloluk Dev Sıçan Bulundu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 80 Yıl Sonra Bir İlk! Ağaçta Yaşayan 1 Kiloluk Dev Sıçan Bulundu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement