Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri Başladı - Son Dakika
Güncel

Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri Başladı

Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri Başladı

Gaziantep Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıl dönümü nedeniyle, '19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri' açılışı yapıldı.

08.05.2013 09:54  Güncelleme: 10:25
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Gaziantep Üniversitesi'nin (GAÜN) 40. kuruluş yıldönümü nedeniyle, '19. Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri' açılışı yapıldı.

Açılışta Gaziantep Vali Yardımcısı Mevlüt Kurban ve beraberindeki protokol üyeleri, öncelikle Doğa ve Macera Sporları Topluluğu Dağcılık Kolu (GÜDAT) öğrencilerinin Amfi tiyatro üzerinden aşağı inişini izledi. Daha sonra Şahinbey Bilim ve Sanat Eğitim Merkezi tarafından açılan stantları gezerek, küçük öğrencilerin yaptıkları buluşları ve bilime dayalı yaptıkları aletleri inceledi. Protokol üyeleri Gaziantep Üniversitesi Karadeniz halk oyunları ekibinin çektiği halaya da katıldı. Gaziantep Üniversitesi Türk halk oyunları ekibinin halayında Vali Yardımcısı Kurban, halayın başına geçti. Beraberindeki protokol üyeleri de halaya eşlik ederek üniversite öğrencileri ile birlikte halaylar çekti. Küçük öğrencilerin yaptığı bilimsel aletleri üniversite öğrencileri de yakından inceledi.

GAÜN Rektörü Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, yaptığı açılış konuşmasında kaliteli bir eğitim vermeye çalıştıklarını ve artık Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin değil; ülkenin parlayan yıldızı olduklarını belirtti.

'Parlayan Yıldız Gaziantep Üniversitesi' sloganını her platformda kullandığını söyleyen Prof. Dr. Coşkun, "Dünya üniversitesi olma yolunda, Ortadoğu'da, yabancı ve yerli öğrencileriyle, Türkiye'nin her yerinden aramıza katılan öğrencileriyle ülkenin önde gelen üniversitelerinden biri olarak gurur duyuyoruz. Öğrencilerimize bir yandan kaliteli eğitim verirken ve bunun çabasını gösterirken, sürekli iyi bir akademik kadroyla, yeni müfredatlarla yeni şeyler öğretme, onları kendi alanlarında iyi eğitme çabasını gösterirken, öbür taraftan hayata hazırlanma konusunda girişimci ruhu olan, iletişim becerisi olan, sosyal duyarlılığı olan ve insana dair, sanat, estetik gibi tüm alanlarda mutlaka kendine ait iklimi görebilen ve bundan bir şekilde istifade edebilen gençler olarak yetişmenizi arzu ediyoruz" diye konuştu.

Bahar şenlikleri kapsamında akşamları birer konser verdiklerini ve gün içerisinde çeşitli etkinlikler yaptıklarını da aktaran Coşkun, "Gündüz yoğun konferanslarla, sosyal konularda çok çeşitli etkinliklerle, şairler, yazarlar ve iş adamlarımızın katılımıyla gerçekleştirilen programların yanı sıra film gösterimleri, spor etkinliklerini gerçekleştiriyoruz" dedi.

Şenlik açılış törenine; vali yardımcıları Mevlüt Kurban, Beyazıt Bestami Alkan, Rektör Prof. Dr. M. Yavuz Coşkun, Gazikent Üniversitesi Rektörü İbrahim Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, rektör yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Göğüş, Prof. Dr. Ali Gür, Prof. Dr. Türkay Dereli, rektör danışmanları Prof. Dr. Mehmet Yaşar Gündoğdu, Prof. Dr. Mehmet Koruk, Doç. Dr. Murat Agarı, genel sekreter Ercan Eroğlu, genel sekreter yardımcısı Ökkeş Demir ve çok sayıda öğretim görevlisi ve öğrenci katıldı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilim Kültür Sanat Günleri Etkinlikleri Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement