Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.dr. Davut Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.dr. Davut Kavranoğlu Açıklaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.dr. Davut Kavranoğlu Açıklaması
17.02.2012 14:23

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr.Davut Kavranoğlu, Türkiye'de üniversitelerin yüksek lise gibi olduğunu ifade ederek, "Üniversiteler topluma yön veren kuruluşlar olmalıdır."

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, Türkiye'de üniversitelerin yüksek lise gibi olduğunu ifade ederek, "Üniversiteler topluma yön veren kuruluşlar olmalıdır. Üniversiteler ile sanayiyi bir araya getirmeliyiz" dedi.

Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent işbirliği ile düzenlenen "Siz de AR-GE Yapabilirsiniz" çalıştayına katılan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Davut Kavranoğlu, üniversitelerin AR-GE odaklı çalışmalara öncülük etmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'nin 2023 vizyonunda 500 milyar dolar ihracat hacminin hedeflendiğini hatırlatan Kavranoğlu, şöyle konuştu: " Almanya'nın şu an

ihrcaatı 1,5 trilyon dolar. Yani bizim 2023 hedefimizin bile 3 katı. Bunu

yakalamak için AR-GE ve inovasyonlu sanayiyi yakalamamız, bugünkü şartları AR-GE ve inovasyona dönüştürmemiz gerekiyor" dedi.

Üniversitelerin şu an yüksek lise gibi olduğunu ifade eden Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Kavranoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Üniversitelerin topluma yön veren kuruluşlar olması gerekir. Devlet olarak üniversitelerin gerçek birer üniversite olması için gerekli şartları oluşturuyoruz. Örneğin üniversitede mezun ettiğimiz bir öğrencimiz sonrasında 4-5 bin liraya iş bulabilirken, öğretim üyesi 2-3 bin lira alıyor. Bu olmaz. Bu konuda bakanlığımız yeni bir vizyon ortaya koyuyor. Biz

üniversitelerle sanayiyi bir araya getirmeliyiz. Örneğin öğretim üyeleri potansiyel gördüğü işletmelere gidecek, proje yazacak, AR-GE yapılmasına ön ayak olacak. O zaman maaşı 3 bin TL değil 8-9 bin TL olacak. Bunu yapmayan hocalarında bu durumdan şikayet etmeye hakkı olmayacak."

Üniversitelerin sadece akademik yayın yapmak için, yayın yapmaması gerektiğinin altını çizen Kavranoğlu, bu yayınların AR-GE odaklı olması gerektiğini söyledi. Sonuç odaklı AR-GE projelerinin desteklendiğini vurgulayan Kavranoğlu, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası, Sakarya Üniversitesi ve Sakarya Teknokent işbirliği ile düzenlenen çalıştay sonunda meydana gelecek çalışmaları da özellikle takip edeceklerini belirtti.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Prof.dr. Davut Kavranoğlu Açıklaması - Son Dakika


Advertisement