Bilişimciler ve Hukukçular İzmir'de Buluşuyor - Son Dakika
Güncel

Bilişimciler ve Hukukçular İzmir'de Buluşuyor

Bilişimciler ve Hukukçular İzmir\'de Buluşuyor

3.İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, 26 Haziran 2013 tarihinde başlayacak.150 üzerinde yerli, yabancı akademisyen, hukukçu ve teknik uzman panelist ve çalıştay katılımcısı kurultayda yer alacak.

17.06.2013 11:44
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı, 26 Haziran 2013 tarihinde başlayacak. 150 üzerinde yerli, yabancı akademisyen, hukukçu ve teknik uzman panelist ve çalıştay katılımcısı kurultayda yer alacak.

İzmir Uluslararası Fuar Alanı Kültürpark'ta üçüncü kez organize edilecek. İzmir Uluslararası Bilişim Hukuku Kurultayı günümüzün güncel sorunlarının ele alınacağı panel, seminer ve çalıştaylarla 3 gün sürecek. Kurultay süresince 1. açılış oturumu 12 panel, 12 seminer, 6 çalıştay, gerçekleştirilecek ve akademik bildiriler sunulacak.

Kurultayın temel amacının öncelikle Türkiye'nin kalkınmasında aktif rol oynayacağını ifade eden Türkiye Bilişim Derneği (TBD) Hukuk Çalışma Grubu Başkanı ve Hukuk Müşaviri Mehmet Ali Köksal, "Kurultayın temel amacı öncelikle bilişim sektörünün Türkiye'nin kalkınmasına, 2023 hedeflerine ulaşmasında lokomotif olması gereken sektörlerden biri olduğunu düşünüyoruz. Bunun önünde hukuki düzenlemeler varsa, bunların kalkması gerekiyor. Kurultayın temel amacı zaten bu. Sektörün Türkiye'nin lokomotifi haline gelmesini sağlamaktır" dedi. Kurultaya birçok akademisyen ve hukukçunun da katılacağını ifade eden Köksal, ayrıca dünyaca ünlü sürpriz bir ismi de kurultay da ağırlayacaklarını belirtti.

Hedef kitlesinin hakimler, savcılar, avukatlar, noterler, hukuk ve bilişim alanında çalışan eğitim veren, araştırma yapan akademisyenler ile bilişim güvenliği uzmanları, adli bilişim uzmanları, güvenlik alanında yazılım üreten bilgisayar mühendisleri ve sistem analistlerinin olduğu kurultayda, gerek uluslararası alanda gerek Türkiye'de hukuk ve bilişim alanında karşılaşılan sorunlar üzerinde durulacak.

SERGİYE KATILAN FİMALARA DESTEK

Kurultayla eş zamanlı olarak 2 nolu holde gerçekleştirilecek sergide yazılım donanım firmaları, telekomünikasyon firmaları, internet servis sağlayıcıları gibi alanında uzman firmalar yer alacak. Ayrıca, sergiye katılmak isteyen firmalara İzmir Ticaret Odası tarafından 9 metrekare için yüzde yüz teşvik veriliyor.

Turkcell ve Turkcell Süper Online ana sponsorluğunda "Hukuk İçin Bilişim, Bilişim İçin Hukuk" sloganıyla gerçekleştirilecek olan Kurultay 29 Haziran Cuma günü sona erecek. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Bilişimciler ve Hukukçular İzmir'de Buluşuyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement