Bin Araçlık 'Çocuk Acil' Konvoyu Karşılıksız Kalmadı - Son Dakika
Güncel

Bin Araçlık 'Çocuk Acil' Konvoyu Karşılıksız Kalmadı

Bin Araçlık \'Çocuk Acil\' Konvoyu Karşılıksız Kalmadı

Sinop'ta bin araçlık konvoyla kentteki devlet hastanesine 'çocuk acil servisi' yapılmasını isteyen vatandaşların talebi ses getirdi.

30.12.2015 15:17

Sinop'ta bin araçlık konvoyla kentteki devlet hastanesine 'çocuk acil servisi' yapılmasını isteyen vatandaşların talebi ses getirdi. Bugün kente gelen Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcıları Dr. Ercan Özgül, hastanenin acil servisinde çocuk hastalıkları hekimleri için 24 saat nöbet uygulaması başlatacakları ve çocuk hastalıkları uzmanı doktor sayısını artıracaklarını söyledi.

Sinop'ta geçen 13 Aralık'ta biri epilepsi, diğeri astım hastası iki çocuk babası Uğur Demirtaş'ın önderliğinde organize edilen yaklaşık bin araçlık konvoyla kentteki Atatürk Devlet Hastanesi'ne çocuk acil servis açılması istendi. Protestonun kamuoyunda ses getirmesinin sonrasında yaşanan sorunun çözümü için Sağlık Bakanlığı harekete geçti. Sinop'a gelen Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcıları Dr. Ercan Özgül ve Dr. Turhan Sulhan ile beraberindeki heyet incelemelerde bulundu. Ardından Sinop Valisi Yasemin Özata Çetinkaya'nın da katılımıyla konu ile ilgili basın toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya 'Sinop Çocuk Acil İstiyoruz' eylemini başlatan Uğur Demirbaş da katıldı.

UZMAN SAYISI ARTIRILDI

Toplantıda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurum Başkan Yardımcısı Dr. Ercan Özgül, "Yaptığımız çalışmalar sonunda Sinop ilindeki sağlık tesisleriyle ilgili yerel edindiğimiz izlenimlerimizi sabah Valimizle paylaştık. Uğur bey iki hafta önce Ankara'ya ziyarete geldiğinde biz kendisiyle görüştük. Uğur beyin bir baba olarak haklı bir feryadı vardı, bize onu iletti. Uğur beyin iki tane çocuğu var biri 13 biri 8 yaşında. Çocuklarından birisi astım diğeri epilepsi hastası. Bu her iki hastalıkta dönem dönem ataklar veya nöbetlerle seyreden dolayısıyla da sık sık acil servise gitme zorunluluğu oluşturan hastalıklar. Bu bağlamda hastanemizde mesai bitiminden saat 17.00'dan sonra poliklinik hizmetleri bittikten sonra geldiğinde Çocuk Hastalıkları Uzmanı acilde olmadığı için kendisi Samsun ilindeki hastanelere yönlendiriliyor. Sinop ilimizin şöyle bir özelliği daha var burada özel sağlık hizmeti veren kurum, üniversitesi hastanesi yok. Dolayısıyla kamu hastanelerine burada daha fazla iş düşüyor bu ilde. Biz ilk aşamada acilde fiziki aşamalarda bir düzenleme yapacağız ve çocuk hastalıkları uzmanı hekim sayısını arttırarak acil servis içerisinde bu ay içerisinde Allah nasip ederse acilde aktif çocuk hastalıkları branşında 24 saat nöbet uygulamasına başlatacağız" diyerek sözlerine şöyle devam etti:

"Hali hazırda Sinop Atatürk Devlet Hatanesi'nde bugün 3 tane çocuk hastalıkları uzmanı var. Bir arkadaşımızı daha atadık önümüzdeki hafta başlayacak. Yine devlet hizmet kurasından 1, kurum içi atama kurasından 2 çocuk uzmanı daha planladık. Toplamda 6 çocuk uzmanıyla beraber 24 saat üzerinden bir nöbet hizmeti vermeye başlayacağız. İnşallah bu hizmetle çevre illere sevklerimizde azalacaktır."

Dr.Özgül ise "Sinop iline en yakın il olan Samsun'a burada hiç özel hastane ve üniversite hastanesi olmadığını da düşünürsek çocuk hastaların 24 saat acilde çocuk hastalıkları uzmanı tarafından muayene ve tedavilerinin yapılması talebi bizce de makul geldi. Bu bağlamda insan kaynağı planlaması yaptık. İnşallah 1 ay içerisinde acil serviste çocuk hastaları, çocuk hastalıkları uzmanlarımız karşılayacak" şeklinde konuştu.

ÇOCUKLARIMIZ AYRI ODADA MUAYENE OLACAK

Yapılan çalışmalar nedeniyle mutlu olduğunu söyleyen Uğur Demirbaş " Çocuklarımızın hastaneye gittiğinde bir odada muayene olacak. Hani diğer acil hastalarla birlikte değil çocuklara özel oda olacak ve çocuk doktoru tarafından muayenene olacak. Böyle olacağını ümit ediyorum gelen heyete de güveniyorum" dedi.

Sinop Valisi Çetinkaya ise Uğur Demirbaş'ın bu talebini inanarak sürdürdüğünü belirterek "Uğur beyin yaptığı bu dikkat çekme faaliyetleriyle birlikte bunlar hep resmi yazışmamalara dökülüyor. Resmi yazışmalar, resmi talep halinde Bakanlığa iletiliyor ama istatistiklere göre verilen cevaplarda genelde olumsuz geliyordu. Yani istatistiksel olarak baktığımızda çok karşılanabilir bir talep gibi görünmüyordu. Ama Uğur beyin inanarak ve yöntemiyle ilgili seviyede hiçbir sapma yaratmadan sempatik bir şekilde bunu istemeye devam etmesi ve bizimde bunu basın aracılığıyla olsun, resmi kanallar aracılığıyla Sağlık Bakanlığı'na iletmemiz ve aynı sempatik kanalla cevap bulması bence bu sonuca getirdi" diye konuştu.

- Sinop

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bin Araçlık 'Çocuk Acil' Konvoyu Karşılıksız Kalmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement