Birlik ve Huzur Partisi, AK Parti Kongresini Değerlendirdi - Son Dakika
Güncel

Birlik ve Huzur Partisi, AK Parti Kongresini Değerlendirdi

Birlik ve Huzur Partisi, AK Parti Kongresini Değerlendirdi

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, dün gerçekleşen AK Parti kongresinin değerlendirmesini yaptı.

01.10.2012 13:23  Güncelleme: 16:32

Birlik ve Huzur Partisi Genel Başkanı Seyyid Emanullah Gündüz, dün gerçekleşen AK Parti kongresinin değerlendirmesini yaparken, kongreyle Türkiye'nin İslam aleminin doğal lideri olduğunu uluslararası güçlere ilan ettiğini söyledi.

Kongrede verilen mesajların kendisi için derslerle dolu olduğunu belirten Seyyid Emanullah Gündüz, kendilerine imkan verilmesi durumunda Kürt sorununu 1 yılda çözeceklerini ileri sürdü. Gündüz, "Dün gerçekleştirilen AK Parti kongresi benim için derslerle dolu bir kongre olmuştur. Bu kongre ile Türkiye İslam aleminin doğal lideri olduğunu uluslararası güçlere ilan etmiştir. Kongre ile ilgili söylenecek çok şey var. Ben Sayın Başbakan'ın kongre konuşmasında özellikle vurguladığı bir husus üzerinde durmak istiyorum. Sayın Başbakan Kürt vatandaşlara seslenerek PKK'ya ve teröre yeter demeye davet etti. Bu sözleri biz partimizi kurduğumuz 2009 yılından beri söylüyoruz" dedi.

Gündüz, 'silaha ve şiddete son', 'akan kan dursun ve gözyaşları dinsin', 'Türkiye gülsün' sloganlarıyla yollara düştüklerini belirterek, "PKK'yı Kürtlerin temsilcisi olarak kabul etmiyoruz. BDP'yi de PKK'nın kuyruğu olduğu için Kürtlerin temsilcisi olarak görmüyoruz. Partili arkadaşlarımızdan Galip İlhaner'in öncülüğündeki 'Selam Anadolu Hareketi' yıllardan beridir PKK'ya 'Benim adıma öldürme' demektedir. Görüldüğü gibi biz bunları yıllardan beri haykırmaktayız. Biz üzerimize düşeni yapmakta ve yeter diye bağırmaktayız. Hem de bunları ölüm tehditlerine ve ölüm riskine rağmen yapmaktayız ve ne pahasına olursa olsun yine yeter diyeceğiz. Burada Başbakan'ın artık üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Devlet benim, arkadaşlarımın ve ailelerimizin can güvenliğini en iyi şekilde sağlasın ve güvence altına alsın, ayrıca daha rahat çalışma yapabilmemiz için partimize hazine yardımında bulunsun o zaman bu Kürt meselesini en geç 1 yılda çözeriz. Çünkü bu sorun için en doğru çözüm bizim elimizdedir. AK Parti'nin sahip olduğu imkanlar ve toplumsal destek bizde olsaydı bırakın sadece Kürt meselesini çözmeyi, bugüne kadar Türkiye'ye iki Türkiye daha katmıştık. Kürt meselesini çözecek olan ne eli kanlı Ergenekon'un uşağı olan Apo'dur, ne de eksik politikaları ile sayın Başbakan'dır. Bu sorunu çözecek kişiler tertemiz elleri ile idealist Kürt gençleridir. Kendisini milletin birliğine ve huzuruna adayan Birlik ve Huzur Partisidir" şeklinde konuştu. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Birlik ve Huzur Partisi, AK Parti Kongresini Değerlendirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement