Bisikletle Dünya Turuna Çıktılar - Son Dakika
Son Dakika Logo

Bisikletle Dünya Turuna Çıktılar

06.07.2013 12:51

İsviçreli iki arkadaş, bisikletle çıktıkları dünya turu kapsamında Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı

İsviçre'nin Zürih şehrinden bisikletleriyle dünya turuna çıkan Manuel Stoll (35) ve David Morrone (33) Kastamonu'nun Hanönü ilçesine ulaştı.

Manuel Stoll, AA muhabirine, turu arkadaşı David Morrone'la bisikletleriyle 1 Nisan 2013 tarihinde Zürih şehrinden başlattıklarını anlattı.

Kendisinin makine mühendisi, arkadaşının da elektronik mühendisi olduğunu belirten Stoll, moral ve motivasyon kazanmak ve farklı kültürleri tanıyarak dünyayı gezmeyi amaçladıklarını söyledi.

Hanönü ilçesinde kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını dile getiren Stoll, "Hanönü Belediyesi bizlere kapılarını açtı, misafirhanelerinde kalmamızı sağladı. Tarihi hanı ziyaret ettik" dedi.

Stoll, yolculukları sırasında, Zonguldak'ta, İzmir'den Sinop'a bisikletle giden Ersin ve Fatih Gökdoğan kardeşlerle tanıştıklarını ve iki kardeşle Hanönü ilçesine kadar beraber geldiklerini ifade eden Stoll, Türk insanının cana yakın ve misafirperver olduğunu belirtti.

Stoll, Sinop ve Samsun üzerinden Gürcistan, Ermenistan, İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kırgızistan ve Çin'e uzanacak yolculuklarını, ekim ayında Nepal'de sonlandıracatklarını kaydetti. - Kastamonu

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bisikletle Dünya Turuna Çıktılar - Son Dakika


Advertisement