Bismil'e Misilleme Yapmış - Son Dakika
Güncel

Bismil'e Misilleme Yapmış

Bismil\'e Misilleme Yapmış

Batman'da tabancayla polis yaralayan saldırgan yakalandı.

22.04.2011 16:35  Güncelleme: 18:45

Batman'da dün yaşanan olaylar sırasında Atatürk Lisesi'ned görevli polis memuru Hamdi Gök ile okul hizmetlileri Ali Gültekin ve Fevzi Kalkan'ı tabancayla ateş açarak yaralayan 19 yaşındaki Adnan Yiğit Tekin, polis tarafından yakalandı. İnşaat işçisi olan Tekin, saldırıya Bismil olayına misilleme olarak gerçekleştirdiğini itiraf etti.

Batman'da dün YSK'nın veto kararı ve Bilmil'de İbrahim Oruç'un olaylarda açılan ateş sonucu yaşamını yitirmesini protesto etmek için gösteriler düzenlendi. Göstericilerin polisle çatıştığı kentte Atatürk Lisesi'nde okul polisi olarak görev yapan polis memuru Hamdi Gök, okul hizmetlileri Ali Gültekin ve Fevzi Kalkan'a tabancayla saldırı düzenlendi. Saldırına vucüduna 4 kurşun isabet eden Gök ile Gültekin ve Kalkan, yaralandı. Yaralılar hastanede tedavi altına alınırken, polis saldırganı yakalamak için kentte geniş kapsamlı operasyon başlattı. Yapılan araştırma sonunda saldırıyı, daha önce kentteki yasadışı olaylara karıştığı gerekçesiyle gözaltına alınıp, daha sonra bırakılan Adnan Yiğit Tekin olduğu belirlendi. Polis, Tekin'in oturduğu Petrolkent Mahallesi'ndeki evine operasyon düzenledi. Tekin, evde yakalanırken, saldırıda kullandığı tabanca evinin bahçesinde gömülü halde bulundu. Polis Tekin'e yardım ve yataklık ettiği 4 kişiyi de daha gözaltına aldı.

İnşaatlarda çalışan ve açık lise öğrencisi olduğu belirtilen Tekin, verdiği ifadesinde saldırıyı Bismil'de çıkan olaylarda İbrahim Oruç'un öldürülmesine misillime olarak yaptığını söyledi. Lise önüne belinde tabancayla geldiğini anlatan Tekin, "Öğrenciler okuldan dağılıp evlerine gittikten sonra tabancama ateş ettim. Daha sonra oay yerinden kaçtım" dedi. Tekin'e ve beraberinde gözaltına alınan 4 kişinin soruşturması sürdürülüyor.

Silahlı saldırıda yaralanan polis memuru Hamdi Gök'ün tedavi gördüğü hastanede yoğun bakımdan çıkarıldığı ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Olayda yaralanan hizmetlilerin de durumlarını iyi olduğu kaydedildi.

Bu arada Batman'da dün yaşanan olaylarda gözaltına alınan 60 göstericiyle ilgili soruşturmalar sürdürülüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bismil'e Misilleme Yapmış - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement