BM: Etiyopya'daki sellerde 45 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika
Son Dakika Logo

BM: Etiyopya'daki sellerde 45 kişi hayatını kaybetti

BM: Etiyopya\'daki sellerde 45 kişi hayatını kaybetti
16.05.2023 16:41

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisi, Etiyopya'da yaşanan şiddetli yağışlara bağlı sellerde 45 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı. Sellere bağlı olarak birçok kişi evini terk etmek zorunda kalırken tarım arazileri de zarar gördü. Salgın hastalıkların artabileceği uyarısı yapıldı ve yapılan yardımlar yetersiz kaldı.

Birleşmiş Milletler (BM), Etiyopya'da 12 Mayıs'tan beri şiddetli yağışlara bağlı yaşanan sellerde 45 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

BM İnsani İşler Koordinasyon Ofisinden (OCHA) yapılan yazılı açıklamaya göre, Etiyopya'daki seller birçok kişinin hayatını kaybetmesine ve maddi kaybın yaşanmasına neden oldu.

Somali bölgesinde yaşanan seller nedeniyle 45 kişi hayatını kaybetti.

Şiddetli yağışların neden olduğu yıkım nedeniyle 35 bin kişi evini terk etmek zorunda kalırken, 99 bin hektarlık tarım arazisi de zarar gördü.

Sellere bağlı olarak bölgede kolera gibi salgın hastalıkların artabileceği uyarısı yapıldı.

Etiyopya hükümeti ve insani yardım kuruluşları, felaketten etkilenen bölgelere insani yardım çalışmaları yürüttü ancak yapılan yardımlar yetersiz kaldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel BM: Etiyopya'daki sellerde 45 kişi hayatını kaybetti - Son Dakika


Advertisement