Bodrum Denizde Bitkin Bulunan Kızıl Şahin Doğaya Salındı - Son Dakika
Güncel

Bodrum Denizde Bitkin Bulunan Kızıl Şahin Doğaya Salındı

Bodrum Denizde Bitkin Bulunan Kızıl Şahin Doğaya Salındı

Denizde bitkin bulunan kızıl şahin doğaya salındı MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde günlük tura çıkan bir teknenin personeli tarafından su yüzeyinde bitkin halde bulunan ve sıcaktan etkilendiği için uçamadığı sanılan kızıl şahin, veterinerdeki tedavisinin ardından doğaya salındı.

10.08.2015 11:53

Denizde bitkin bulunan kızıl şahin doğaya salındı

MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde günlük tura çıkan bir teknenin personeli tarafından su yüzeyinde bitkin halde bulunan ve sıcaktan etkilendiği için uçamadığı sanılan kızıl şahin, veterinerdeki tedavisinin ardından doğaya salındı.

Geçen 1 Ağustos'ta Bodrum'un Bitez Mahallesi'nde günlük bir tur teknesinin personeli, su üzerinde hareket etmeye çalışan bir kızıl şahini fark etti. Sudan alınan yırtıcı kuş, hayvansever Aquapro Dalış Merkezi sahibi Kenan Doğan'a teslim edildi. Doğan ise bitkin haldeki kızıl şahini, Animale Center Ahmet Kurt Veteriner Kliniği'ne götürdü. Burada beslenen kızıl şahin, güçlenerek sağlığına kavuştu. Kendilerine getirildiğinde kızıl şahinin güçsüz düştüğünü belirten kliniğin veterinerlerinden Ertan Sözbilen, kırık, çıkık gibi herhangi bir şey tespit etmediklerini sadece beslediklerini söyledi.

ÖZÇEKİM YAPIP DOĞAYA BIRAKTI

Sözbilen'in sıcaktan etkilendiğini tahmin ettiklerini belirttiği kuş, birkaç gün daha beslenmeye devam edilerek makilik ve ormanlık alanın bulunduğu Yalı Mahallesi'nden doğaya salındı. Klinik çalışanlarından Gamze Cantürk, özel eldiven giyerek tuttuğu yırtıcı kuşu doğaya bırakmadan önce özçekim yaptı. Şahin, bırakıldıktan sonra, kısa bir süre içinde uçarak gözden kayboldu. Şahin'i doğaya salarken çok heyecanlandığını belirten Cantürk, "Bir güvencin ya da muhabbet kuşu gibi değildi. Çok farklı bir duyguydu. Yırtıcı bir kuş yeniden doğal ortamı ile buluşacaktı. Bırakır bırakmaz kanat çırpıp uzaklaştı. Sağlıklı bir şekilde özgürlüğüne kavuştu. Çok mutlu oldum" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum Denizde Bitkin Bulunan Kızıl Şahin Doğaya Salındı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement