Bodrum2kemikler Köyü Yaralarını Sarıyor - Son Dakika
Güncel

Bodrum2kemikler Köyü Yaralarını Sarıyor

Bodrum2kemikler Köyü Yaralarını Sarıyor

Mu'la'n'n Milas 'lçesi'ne ba'l' Kemikler Köyü'ndeki sa'anak ya???ta sular alt'nda kalan evlerde ve i'yerlerinde yakla??k 200 bin liral'k maddi hasar meydana geldi'i belirtildi.

21.02.2013 20:40

Mu'la'n'n Milas 'lçesi'ne ba'l' Kemikler Köyü'ndeki sa'anak ya???ta sular alt'nda kalan evlerde ve i'yerlerinde yakla??k 200 bin liral'k maddi hasar meydana geldi'i belirtildi.

Kemikler Köyü'nde önceki gün yedi saat süren sa'anak ya???ta sular alt'nda kalan ev ve i'yerlerinde bu sabahtan itibaren temizlik çal??malar? ba'lad?. Çok say'da tavuk ve küçükba? hayvan'n telef olmas'na neden olan sel, ev ve i'yerlerindeki e'yalar? da kullan'lamaz hale getirdi. Köylüler ve i'yerlerinin sahipleri gün boyunca temizlik yapt?.

Sular çekildikten sonra evine girebilen profesyonel tur rehberi 51 ya??ndaki Mustafa Çiftçi "Yakla??k 90 dönümlük tar'm arazim zarar gördü, ev e'yalar'm kullan'lmaz hale geldi. Özellikle son 5-6 y'ldd'r bölgedeki yap'la'ma nedeniyle sel sular'n'n ak??? ve gideri de'i?ti. Sürekli tedbir al'nmas'n? istedi'imiz halde yetkililer feryad'm'z? duymad?. Tüm köyde 200 bin liral'k maddi zarar oldu'unu san'yorum" dedi.

Çok say'da küçükba? hayvan'n'n telef oldu'unu belirten Durdu Çak'r da "Ah'rdaki zeytinlerimiz ve ya'lar'm'z da sel sular'na kap'l?p gitti. Bu topraklar'n sahibiyiz. Zaman'nda al'nmayan önlemler ve yap'la'ma sel felaketine neden oluyor" diye konu'tu.

Milas Kaymakam? Bahattin Atç? sorunu çözmek için kanal aç'lmas? konusunda DS? ve karayollar'na gerekli ba'vurular? yapt'klar'n? belirterek, "Köy, Milas Belediyesi mücavir alan? içinde oldu'u için kamula't?rma yap'lam'yor. Belediyeden Kemikler Köyü'nü mücavir alan d??ar's'na ç'karmas'n? talep ettik. Üç y'ld'r haz'rl???n? yapt???m'z Kemikler Dere ve Kanal Islah Çal??mas? Projesiyle bu sorunu kimsenin can kayb'na neden olmadan çözmek istiyoruz. Konuyla ilgili hasar tespit çal??malar'm'z devam ediyor. Haklar? olanlara yasal çerçevede gereken yard'm yap'lacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bodrum2kemikler Köyü Yaralarını Sarıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement