Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik - Son Dakika
Güncel

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik

Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, ''Bosna Hersek için en iyisi, barışçıl şekilde dağılmasıdır'' dedi.

20.11.2013 14:48

Bosna Hersek'i oluşturan iki entiteden biri olan Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Milorad Dodik, ''Bosna Hersek için en iyisi, barışçıl şekilde dağılmasıdır'' dedi.

Bazı öğrenci toplulukları tarafından Belgrad Üniversitesi Hukuk Fakültesinde düzenlenen ''Bosna Sırp Cumhuriyeti'ni Tanı'' başlıklı konferansta yaptığı konuşmada, Dodik, Bosna Hersek'in devlet olarak varlığını sürdürmesinin mümkün olmadığını belirtti.

Dodik, ''Bosna Hersek için en iyisi, barışçıl şekilde dağılmasıdır. Benim anladığım kadarıyla, bunun adı çözünmedir, ayrılma değil. En iyisi Bosna Sırp Cumhuriyetinin devlet olmasıdır. Onlar (Boşnak ve Hırvatlar) da kendi devletlerini kursunlar. Kim, ne kadar direnirse dirensin, bu bir gün olacak. Sadece sabırlı olmalıyız. Bu konuyla ilgili olarak bir gün referandum yapılacak ve o gün artık hiçkimse hiçbir şey söyleyemeyecek'' ifadelerini kullandı.

Bosna Sırp Cumhuriyeti'nin, Bosna savaşından önce kurulduğunu ve devlet olmak adına tüm unsurlara sahip olduğunu iddia eden Dodik, ''Bosna Sırp Cumhuriyeti bir devlettir. Sadece, Birleşmiş Milletler (BM) de bir koltuğu yoktur. Evlilik dışı birçok çocuk vardır ama bu ortada bir aşkın olmadığı anlamına gelmez'' diye konuştu.

-'' Türkiye, Avrupa'ya giremeyecek''

Öte yandan, Bosna savaşını sona erdiren Dayton Antlaşması'nın ise geçerliliğini hala koruduğuna işaret eden Dodik, şunları kaydetti:

"Brüksel sürecinin geçerli olduğu yönündeki görüşlere katılmıyorum. Bazı Boşnaklar'ın, Avrupa Birliği'e (AB) hiçbir zaman giremeyeceğine eminim. Türkiye'nin, Avrupa'ya giremeyeceğini gördüklerinde, öyleki Türkiye hiçbir zaman giremeyecek, o zaman bu Boşnaklar da giremeyecekler.

Burada konuştuklarım kesinlikle BM'ye ulaşacaktır. Çünkü AB'nin Bosna Hersek Yüksek Temsilcisi Valentin İnzko beni dikkatle takip ediyor."

Konferansa, Sırbistan Adalet Bakanı Nikola Selakoviç de katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Bosna Sırp Cumhuriyeti Başkanı Dodik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement