Bozahmetli Yörüklerin Seydişehir Kuğulu Buluşması - Son Dakika
Güncel

Bozahmetli Yörüklerin Seydişehir Kuğulu Buluşması

Bozahmetli Yörüklerin Seydişehir Kuğulu Buluşması

Seydişehir ve Manavgatta yaşayan Bozahmetli Yörükleri Seydişehir Kuğulu Mesire Alanı'nda bir araya geldi.

09.07.2012 10:35

Geçmişi yadetmek, gelenek ve kültürleri yaşatmak amacıyla ilki geçtiğimiz yıl düzenlenen buluşmanın ikincisi geniş katılımla gerçekleştirildi.

Bozahmetli Yörüklerinin 2. Buluşmasına Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat, Manisa Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu, Gazi Üniversitesi Teknoloji Fak. Dekan Yrd. Adem Acır, Düzenleme komitesinde yer alan çok sayıda işadamı ile Türkiye'nin çeşitli gölgelerinde ikamet eden yörükler ile Seydişehir ve Manavgatlı yörükler katıldı.

Manisa Sarıgöl Kaymakamı Adem Uslu Osmanlı arşivlerinde Bozahmetli Aşiretinin Alanya Sancağının Düşenbe ve Manavgat kazasında yaşadıklarının, Seydişehir'in Kuyucak yaylasına çıktıklarının anlatıldığını belirtti.

Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat ise Türk Kültürünün yaşatılarak gelecek nesillere aktarılması noktasında bu yıl ikincisi gerçekleştirilen bu önemli buluşmanın ilâ nihayet devam etmesini arzu ettiklerini ifade ederek" Allah birliğimize, beraberliğimize, dostluğumuza gölge düşürmesin. Biz sizlerin emrinizdeyiz. Bu geçmişte de böyle oldu, gelecekte de olacak. Bizim için önemli olan sizin dostluğunuz, kardeşliğiniz, sizin bize, bizim size inanmışlığımızdır" dedi.

Gazi Üniversitesi Teknoloji Fak Dekan Yard. Adem Acır ise "Bizler dışarıda yaşayanlar olarak, koyun keçi sürülerini, çan seslerini dinleyerek geçmişimizi hatırlıyoruz. Necip Milletimizin evlatları olarak kara çadırda bizleri yetiştiren değerli ailelerimizi saygı ve sevgiyle anıyoruz, dedi.

Yediden yetmişe bira raya gelen, kara çadırda yemek yiyen, akrabalık hısımlık duygularını pekiştiren Bozahmet Yörükleri geçen yıl tanıştık, bu yıl kaynaşıyoruz,önümüzdeki yıllarda etkinliklerle daha güzel kutlamalar yapacağız Çok mutluyuz. Gönlümüzü koyduk, birlik beraberlik duyguları içerisinde buradayız. Dernekleşmek istiyoruz,dediler.

Bozahmetli Aşireti entellektüel sermayesi yüksek olan ve bu anlamda Türkiye'nin her tarafında önemli görevler üstlenen insan yapısıyla dikkat çekiyor. Geçmişini asla unutmayan ve kültürel değerlerine sahip çıkan Bozahmetli Yörükleri çocuklarının iyi eğitim görmesi konusunda hassasiyetlerini dile getirdiler ve bunun tüm Türkiye'ye örnek teşkil ettiğini ifade ettiler.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Bozahmetli Yörüklerin Seydişehir Kuğulu Buluşması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement