EMRE UMURBİLİR - Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı Sacid Sarıkaya, sosyal medyanın etkilerine ilişkin rapor hazırladıklarını bildirdi.
Sacid Sarıkaya, AA muhabirine açıklamasında, internetin toplum üzerindeki sosyal, kültürel, psikolojik ve benzeri muhtemel etkileriyle ilgili araştırmalar yapmalarının, görevleri arasında yer aldığını belirtti. Konuyla ilgili çalışmalarının devam ettiğini dile getiren Sarıkaya, sosyal medyanın etkilerine ilişkin bir rapor hazırladıklarını kaydetti.
Sarıkaya, sosyal medya ve internetin gücünün yadsınamayacağına dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Arap baharından tutun da son zamanlarda yaşadığımız, daha farklı ülkelerde yaşanan olaylara kadar, sosyal medya ve internetin etkisi büyük. Sosyal medyanın ne tarz etkileri var, genç kullanıcıların bu konuyla ilgili hassasiyetleri neler gibi birkaç konunun bulunduğu raporu, bu yaz kamuoyuna açıklamayı planlıyoruz. Bununla ilgili çalışmalarımız devam ediyor."
"Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği"ne siber güvenlik rötuşu
Elektronik haberleşme sektöründe düzenleme çalışmalarının devam ettiğini belirten Sarıkaya, açıklanan Siber Güvenlik Stratejisi ve Eylem Planı çerçevesinde, "Elektronik Haberleşme Güvenliği Yönetmeliği"nde düzenlemeye gidileceğini ifade etti.
Sarıkaya, mevcut yönetmeliğin, hem siber güvenlik açısından hem de aksayan yönlerinin düzeltilmesi amacıyla güncelleneceğini dile getirerek, "Düzenlemeyi, herkesin katılımcı olmasını sağlamak adına yaklaşık bir ay kamuoyu görüşüne açacağız. Gerekli değerlendirmelerin ardından yönetmeliği, yayınlanmak üzere başbakanlığa göndereceğiz. Bu süreci, ekim ayına kadar bitirmeyi planlıyoruz" diye konuştu.
KEP ve elektronik imza çalışmaları
Sacid Sarıkaya, elektronik imza ve kayıtlı elektronik postayla (KEP) ilgili çalışmalarına da değinerek, şunları kaydetti:
"En büyük problemlerimizden biri, e-posta gönderdik, gitti mi, karşı taraftaki kullanıcı alıp okudu mu, bunları bilemiyoruz. Okumadım deyince tamam diyoruz. Bunu ispatlayacak mekanizmamız yok. KEP, bunu getiriyor. Elektronik imzaysa normalde ıslak imzayla yaptığımız işlemlerin, elektronik ortama geçmesini sağlıyor. Bununla ilgili çalışmalarımız, hızla devam ediyor. Önümüzdeki dönemde de yaygınlaşmasını umuyoruz."
Henüz çok yeni olan KEP'le ilgili, yetkilendirilmiş 3 kayıtlı e-posta hizmet sağlayıcısı bulunduğunu belirten Sarıkaya, "Bunlar, ilk süreci geçtiler. Şu anda bireysel olarak hizmet sunuyorlar. Bunların birlikte çalışılabilirliğine ilişkin, kendi aralarında koordinasyonda sorun çıkmamasına yönelik çalışmalar yapıyoruz" dedi. - İzmir
Son Dakika › Güncel › Btk'dan Sosyal Medya Araştırması - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?