Bu Görüntüler Güneydoğu'dan Değil Antalya'dan - Son Dakika
Güncel

Bu Görüntüler Güneydoğu'dan Değil Antalya'dan

Bu Görüntüler Güneydoğu\'dan Değil Antalya\'dan

Antalya Adliyesi'nde Döner Bıçaklı, Sopalı Kavganın Tarafları Pazar Alanındaki Toplu Barış Töreninde Biraraya Geldi

19.11.2010 14:40

Antalya Adliyesi'nde döner bıçaklı, sopalı kavganın tarafları pazar alanındaki toplu barış töreninde biraraya geldi

ANTALYA'da, yeni evli çiftin kavgasına ailelerinde karışması sonucu meydana gelen bıçakla yaralama olayı ve ardından adliyede yaşanan döner bıçaklı, sopalı kavganın tarafları bu kez semt pazarında düzenlenen barış töreni ile biraraya geldi.

Güneydoğu'dan alışık olduğumuz görüntülerin yaşandığı barış töreninin öncülüğünü BDP Antalya il yönetimi yaptı. Halen 11 kişinin tutuklu olduğu davanın tarafları olan Batmanlı Özer ve Gün ailelerine mensup yaklaşık 200 kişi pazar alanında biraraya geldi. Karşılıklı oturan aile fertlerine önce BDP İl Başkanı İhsan Nergiz hitap etti. Kürtçe yapılan konuşmalarda Başkan Nergiz, "En ufak bir tatsızlıkta adaleti kendimiz aradığımızda neler olduğunu gördük. Şimdi burada barışı konuşmaya geldik. Barış güvercinleri uçurmaya geldik" dedi. Daha sonra söz alan Batman'ın ileri gelen din adamları Kurban Bayramı'nın önemine değinerek, dargınların böyle günlerde barışması gerektiğinin altını çizdi. Daha sonra önce, Özer ve Gün ailelerinin büyükleri birbirlerine sarılarak bayramlaştı, ardından yaklaşık 200 kişi sıra ile birbirlerinin bayramını kutladı. Tatlıların ikram edildiği barış törenine ellerinde sopalarla gelen 2 genci yine iki aile fertleri azarlayarak geri gönderdi. BDP Antalya İl Başkanı İhsan Nergiz, toplumsal barışın herkes için gerekli olduğunu söyleyerek, barış törenine katkı koyan herkese teşekkür etti.

NELER OLMUŞTU?

TÜRKİYE'nin gündemine oturan olay 17 Ağustos günü öğle saatlerinde Antalya Adliyesi 12. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde meydana gelmişti. Daha önceden bıçakla yaralama davası görülen duruşma sonrası Özer ve Gün ailelerine mensup iki taraf arasında adliye koridorunda kavga çıktı. Adliye bahçesinde bekleyen 50 kişilik iki grubun karıştığı kavgada taraflar birbirlerine sopa ve döner bıçaklarıyla saldırdı. Olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edilirken ekipler grupları ayırmada zorluk çekti. Adliyeye çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Polisin biber gazı kullanarak 20'nin üzerinde kişiyi gözaltına aldığı kavgayla ilgili dava hala sürüyordu. Antalya Adliyesi'nin koridorlarında başlayıp bahçesinde devam eden bıçaklı, sopalı kavgada, 2'si ağır 7 kişi yaralanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Bu Görüntüler Güneydoğu'dan Değil Antalya'dan - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement