Bu Kazalar Hep Cumhuriyeti Kutlamamak İçin - Son Dakika
Güncel

Bu Kazalar Hep Cumhuriyeti Kutlamamak İçin

Bu Kazalar Hep Cumhuriyeti Kutlamamak İçin

Cumhuriyet'in paranoyak yazarı zıvanadan çıktı!

29.10.2014 12:55  Güncelleme: 14:49

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Karaman Ermenek'teki maden kazasından dolayı, akşam saatlerinde vereceği resepsiyonu iptal edip Karaman'a gitmeye karar vermesi, bazı ulusal çevreyi öyle bir akıl tutulmasına ve sağlıksız bir hale getirdi ki insana bu kadarı da pes dedirtiyor. Bu kazaların Cumhuriyet Bayramı öncesine denk gelmesinin bir tesadüf olmadığını savunan ulusal zihniyet, Cumhuriyet kutlanmasın diye bilinçli olarak meydana getirildiğini savundular.

CUMHURİYET YAZARI MİNE KIRIKKANAT!

Ermenek'te özel şirkete ait maden ocağında su baskını nedeniyle 18 işçi mahsur kaldı. 379 kişilik ekibin yanında 2 uçak, 2 helikopter, 62 araç ve çok sayıda malzeme ile çalışılmasına rağmen 10 bin tonluk su, kazadan 24 saat sonra azalma eğilimine geçti.

Çalışmalar hızla sürerken 18 madenciden müjdeli haberin gelmesi ümit ediliyor.

KUTLAMALAR İPTAL

Cumhurbaşkanı Erdoğan, böyle bir acının yaşandığı dönemde 29 Ekim resepsiyonu yapılamayacağını ve bu yüzden iptal kararı aldıklarını duyurdu. Öte yandan yurt genelindeki etkinlikler maden faciası nedeniyle bir bir iptal ediliyor.

CUMHURİYET'İ KUTLAMAMAK İÇİN DÜZENEK KURDULAR

Paronayak olduğunu söyleyen Cumhuriyet gazetesi yazarı Mine Kırıkkanat, 18 madenci için acı bekleyiş sürerken, bunun aslında Cumhuriyet kutlamalarını iptal için gerekçe yaratan bir düzenek olduğunu savundu.

18 madenci vatandaşımız için acı ve umut bekleyiş sürerken Cumhuriyet gazetesi yazarının böyle bir yorumda bulunması 'talihsiz bir olay' olarak geçmişte hatırlanacak.



17 MAYIS'TAKİ DÜĞÜNÜ 'DÜN' OLMUŞ GİBİ PAYLAŞINCA...


Asıl vahim olan olay ise, 17 Mayıs 2014 tarihinde AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak'ın kızının Ankara'da yapılan nikah görüntüsünü de kullanarak "ŞU ANDA AKEPE LİLER DÜĞÜNDE.. "AMA CUMHURİYET KUTLAMALARI İPTAL!" şeklinde tweet atması oldu.
17 Mayıs'taki nikaha TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Ankara Milletvekili Salih Kapusuz katılmış, çiftin nikahını ise Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek kıymıştı.

"KIRIKKANAT'A HAKARET ETMEKTEN BAŞKA ÇARE KALMIYOR"

Konuyla ilgili olarak konuşan AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak ise aylar önce yapılan bir nikahı bugün oluyormuş gibi gösteren kişiye hakaret etmekten başka çare kalmıyor, açıklamasında bulunurken Kırıkkanat'a tepkisini şu sözlerle dile getirdi:

"KIRIKKANAT'TA NE ŞEREF NE HAYSİYET NE DE VİCDAN VAR"

"Böyle bir fotoğrafı paylaşan insanda ne şeref ne haysiyet ne vicdan ne de cumhuriyetçilik vardır. Bu tür insanlara milletimiz prim vermediği için bunlar hastalıklı bir ruh şeklinde toplumda kendilerini yer bulmaya çalışıyor. Mine Kırıkkanat denilen insanların toplumda yerinin olmaması gerekiyor. Bunlara 'hakkımı helal etmiyorum' demenin fayda etmeyeceğini bildiğimden, bu karakterdeki insanlar sadece hakaret edilmekten hoşlanır."


Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel Bu Kazalar Hep Cumhuriyeti Kutlamamak İçin - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement